Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2020, 18:30
Čas čítania 3:07
Dominik Vetrák

Recenzia: The Trial of the Chicago 7

FILMY A SERIÁLY FILMY 2020 THE TRIAL OF THE CHICAGO 7
Uložiť Uložené

Aaron Sorkin natočil ďalší film, ktorým dokazuje, že bude stále lepší a lepší.

Aaron Sorkin je v Hollywoode známy scenárista skvelých drám, ako The Social Network, Steve Jobs, Moneyball či seriálov, ako The Newsroom či The West Wing. V roku 2017 prišiel do kín so svojím režijným debutom A Molly’s Game, ktorý sa mu celkom podaril. Napísal si aj scenár, ktorý bol o čosi lepší ako jeho režisérske zručnosti. Každý bol zvedavý, či sa do budúcna ako režisér zlepší, a my to už dnes vieme. 

Odporúčané
Samuel L. Jackson, Hugh Jackman či Ryan Reynolds. Aké filmy chystajú najlepší a najobľúbenejší herci Hollywoodu? Samuel L. Jackson, Hugh Jackman či Ryan Reynolds. Aké filmy chystajú najlepší a najobľúbenejší herci Hollywoodu? 15. októbra 2020, 14:42

Na Netflix totiž dorazila jeho súdna dráma The Trial of the Chicago 7, ktorú si sám napísal aj zrežíroval. Snímka bola natočená podľa skutočných udalostí. Pozreli sme sa v nej do roku 1968, keď skupina protestujúcich narušila zhromaždenie americkej Demokratickej strany. Výsledkom bol násilný stret s políciou, po ktorom obvinili 8 policajtov a 8 protestujúcich.

Ak si The Trial of the Chicago 7 videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile filmu.

Udalosť sa odohrávala vo veľmi vypätom roku. Pár mesiacov predtým zavraždili Martina Luthera Kinga, ľudia sa búrili proti vojne vo Vietname a aj za práva menšín v politických a vyšších sociálnych kruhoch. Tesne po protestoch vláda USA prišla na to, že násilné strety vyprovokovala polícia Chicaga a rozhodli sa preto, že organizátorov ani členov demonštrácií nebudú trestne stíhať.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia