Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2020, 17:53
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Poslanecký bufet zostane otvorený, aj keď sa všetky reštaurácie zatvoria. Boris Kollár nechce nechať poslancov hladných

NEWS
Uložiť Uložené

Nové prísne opatrenia sa nebudú týkať priestorov, kde obedujú poslanci Národnej rady.

Aj keď ústredný krízový štáb na čele s Igorom Matovičom a hlavným hygienikom rozhodol o zatvorení reštaurácií a prevádzok verejného stravovania na území celého Slovenska, parlamentný „bufet“ má výnimku. Informuje o tom denník Pravda, ktorému to potvrdil predseda parlamentu Boris Kollár s tým, že si výnimku odhlasovali na grémiu. 

„Musím zabezpečiť jedlo pre poslancov. Keď môžeme sedieť vedľa seba v poslaneckých laviciach, môžeme vedľa seba sedieť aj vo výdajni jedla. Všetky bezpečnostné opatrenia sú zabezpečené – rozostupy medzi stolmi či dezinfekcia,“ povedal pre Pravdu Kollár a tvrdil, že parlamentný bufet nie je bežná reštaurácia.

Dá sa tam však sedieť. V súčasnosti upravili zasadací poriadok tak, že sedí jeden človej pri jednom stole, ktoré sú od seba vzdialené najmenej 2 metre. 

Boris Kollár argumentuje tým, že ide o prevádzku, kde sa síce podáva jedlo, prístup však k nej nemá ktokoľvek z ulice. Rovnaká situácia už bola aj v prvej vlne, v tom čase povedal hlavný hygienik Ján Mikas, že nevie o tom, že v Národnej rade je bufet, kde sa vydáva jedlo spôsobom ako v bežnej reštaurácii. Boris Kollár ešte pre Pravdu skonštatoval, že podobná situácia s otvorenými jedálňami platí aj pre väčšie slovenské závody.  

Odporúčané
Posledné opatrenia pred lockdownom: Zavreté prevádzky zruinujú podnikateľov, vraciame sa k rúškam vonku pod hrozbou pokút Posledné opatrenia pred lockdownom: Zavreté prevádzky zruinujú podnikateľov, vraciame sa k rúškam vonku pod hrozbou pokút 13. októbra 2020, 11:15

Ešte v popoludňajších hodinách sme v súvislosti s otvoreným bufetom v parlamente kontaktovali tlačové oddelenie NR SR, v prípade doplnenia odpovedí článok aktualizujeme.  

Domov
Zdieľať
Diskusia