Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2020, 10:02
Čas čítania 2:28
Dominik Vetrák

Vďaka týmto 3 skvelým hrám za babku zabudneš na nové opatrenia proti šíreniu vírusu

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Dnes ti poradíme 3 skvelé hry: Snake Pass, Bound a The Swapper.

V redakcii máme veľmi radi aj indie hry, a teda hry od malých či nezávislých štúdií, ktoré nevlastnia veľké spoločnosti či vydavatelia. V dnešnom článku ti odporučíme 3 takéto skvelé hry, ktoré ťa zabavia na množstvo hodín a kúpiš si ich za pár eur. 

Odporúčané
DLC drahšie ako konzola, herný PC, dokonca ako auto. Pozri sa na 9 hier, ku ktorým vyšli extra drahé dodatky a rozšírenia. DLC drahšie ako konzola, herný PC, dokonca ako auto. Pozri sa na 9 hier, ku ktorým vyšli extra drahé dodatky a rozšírenia. 7. októbra 2020, 17:52

1. Snake Pass – PC, Xbox One, PS4 a Nintento Switch (2017, hodnotenie na Metacritic: 74)

Prvou hrou, ktorú ti chceme predstaviť, je Snake Pass. Nepovedal by som, že takto milo vyzerajúca hra mi dá tak zabrať. Mal som pri hraní v niektorých leveloch slušné nervy. Základným princípom hrania je ovládanie hada, ktorý sa musí dostať cez rôzne prekážky. Docieliš to lezením po rôznych povrchoch a otáčaním sa okolo tyčí, stromov a podobne. Znie to celkom jednoducho, no fyzika hry ti nedovolí robiť žiadne chyby.

Snake Pass dokáže byť frustrujúci, ale zakaždým sa po prejdení náročného levelu potešíš. Ide o nesmierne originálny, zábavný a skvelo spracovaný koncept, s akým som sa ešte v hrách na takejto úrovni nestretol. Ak túžiš po niečom odlišnom, máš rád výzvy a rád pri hraní aj trochu rozmýšľaš, Snake Pass si zamiluješ. 

Chvíľu potrvá, kým si zvykneš na ovládanie, no a následne si už budeš užívať skvelo navrhnuté levely a výzvy, pri ktorých sa ti spotia ruky. Snake Pass bolo nedávno zadarmo k stiahnutiu cez Epic Game Store. Normálne stojí 20 eur, no na Steame si ho v aktuálnej zľave môžeš kúpiť za 5 eur.


Bound – exkluzívna hra pre PS4 (2015, hodnotenie na Metacritic: 71/100)

Ak túžiš po niečom jednoduchšom a zároveň poetickejšom, je tu pre teba Bound. Hra funguje aj vo virtuálnej realite, čo umocňuje úžasný zážitok z výtvarného štýlu, no užiješ si ju aj v obyčajnom móde. V Bound hráš za bezmennú princeznú, tanečníčku, ktorá musí splniť množstvo lezeckých úloh. Svet okolo nej je nádherný s prvkami sci-fi a fantasy.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Aby sa naň hráč mohol sústrediť a vnímať jeho krásy, tvoja postava tak ľahko z okrajov a ríms nespadne. V hre nájdeš aj niekoľko nepriateľov, ktorých útoky odrážaš tancovaním, čo slúži aj pre rýchlejší pohyb postavy. Spoločne s pohodovou hudbou v tebe hra vytvára príjemné pocity. Bound prejdeš za nejaké 2-3 hodinky. Kúpiš si ju môžeš za 20 eur, ale viac sa ti oplatí počkať na zľavy, v ktorých sa hra často objavuje. 


Swapper – PS3, PS4, PS Vita, Xbox One, Wii U, PC (2013, hodnotenie na Metacritic: 87/100)

Do tretice tu máme chytľavú logickú hru s množstvom hádaniek a puzzle, ktoré musíš vyriešiť, aby si sa dostal do ďalšieho levelu. Hra ponúka aj zaujímavý príbeh s prekvapivým koncom, ktorý v tebe bude rezonovať ešte dlho po dohraní. Niektoré hádanky ti slušne potrápia mozog, no rozhodne nejde o nič neférové, čo by si nedokázal zvládnuť. 

Ako hráč si uväznený na nebezpečnej vesmírnej stanici, odkiaľ sa snažíš uniknúť. Hneď na začiatku hry získaš zariadenie, vďaka ktorému vieš vytvoriť až 4 ďalšie klony, ktoré dokážeš aj ovládať. Swapper spadá do metroidvania žánru, takže ak chceš napredovať v príbehu, častokrát sa budeš musieť vracať do vopred navštívených lokácií, aby si v nich odomkol ďalšie možnosti. 

Hra je s pribúdajúcim časom čoraz náročnejšia a vytvára nové pravidlá, ktoré budeš musieť obísť. V závere to ale všetko stojí za to a podobne ako pri náročných hrách zo žánru Souslborne (Dark Souls, Sekiro, Bloodborne), aj pri hádankách máš po ich prejdení dobrý pocit.

Odporúčané
Dáme ti tipy na 5 mobilných hier zadarmo, ktoré stoja za to Dáme ti tipy na 5 mobilných hier zadarmo, ktoré stoja za to 15. januára 2023, 12:30

Swapper je jednou z najlepších hier roka 2013 a určite by si mu mal dať šancu. Stojí len 13 eur, no sem-tam sa objaví v zľavách, tak si ho aspoň pridaj do wish-listu. 

Tipy na hry prišli po vzore minulotýždňového tipu na seriál Sinner. Každý týždeň budeme tento formát striedať, a tak budeš mať stále čo pozerať a hrať.  Pokúsime sa experimentovať v jednotlivých žánroch a vyberať rôznorodé hry. Pri každej z nich si ale môžeš byť istý, že ide o kvalitné počiny, ktoré majú častokrát úžasné recenzie alebo aspoň hráčske ohlasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia