Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Tam & zpět
1. októbra 2020, 10:17
Čas čítania 3:09
Sponzorovaný obsah

365 otázok a 5 rokov. Dve veci, ktoré robia tento denník výnimočným a obľúbeným

365 otázok a 5 rokov. Dve veci, ktoré robia tento denník výnimočným a obľúbeným
Zdroj: Tam & zpět
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

„Super spracovanie a stanovené otázky sú perfektným riešením pre tých, ktorí by si radi viedli denník, ale občas strácajú motiváciu kvôli neschopnosti písať len tak z hlavy.“

Založenie denníka má viacero pozitív, no mnohých ľudí to po pár dňoch prestane baviť. S denníkom Tam & späť je to však iné a každý deň sa budeš tešiť na zaznamenanie svojich myšlienok. Čím to je? Denník má pre teba nachystanú otázku na každý deň po dobu 5 rokov. Možno to znie komplikovane, no jednoduchší spôsob ako spoznať sám seba a vidieť svoju osobnosť rásť snáď neexistuje. 

Ako by sa volal film o tvojom súčasnom živote?

Otázka, ktorú v denníku Tam & späť nájdeš pri dátume 23. septembra. Dnes by to bol možno film s názvom Hmlistá budúcnosť, o rok to bude Zamilovaná jeseň a o dva roky Láska až za hrob. Práve vďaka odpovediam na otázky môžeš sledovať ako sa rokmi vyvíja tvoja osobnosť, ciele a deň čo deň lepšie spoznávaš sám seba.

„Super spracovanie a stanovené otázky sú perfektným riešením pre tých, ktorí by si radi viedli denník, ale občas strácajú motiváciu kvôli neschopnosti písať “len tak z hlavy". Mala som trochu obavy, aby nakoniec tento denník nepostihol rovnaký osud ako v prípade mojich predchádzajúcich pokusov ( tj. niekde na dne šuplíka), ale opak je pravdou! K denníku sa stále veľmi rada pravidelne vraciam, keď si človek urobí chvíľku iba pre seba a utriedi si myšlienky a pocity. Krásne prevedenie potom zážitok z písania ešte prehlbuje,“ opisuje denník zákazníčka Veronika Plecitá.

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět

Začať môžeš kedykoľvek

Síce denník začína 1. januárom, no môžeš začať kedykoľvek. Na každej stránke nájdeš dátum s otázkou a päť riadkov začínajúcich číslom 20, aby si si mohol doplniť konkrétny rok, keď odpovedáš na otázku. Môžeš si do denníka začať zapisovať 1. januára, ale aj 25. júla, je to len na tebe.

Každý nasledujúci deň po dobu piatich rokov, si zapisuješ odpovede na otázky, ktoré ti denník dáva. „Si zamilovaný?“ „Kto si?“ alebo „Ako sa dnes prejavila tvoja kreativita?“ Aj to sú niektoré z otázok, na ktoré odpovedáš. V priebehu rokov si skladáš svoj príbeh, ktorý ti pomáha cestovať v čase, zamyslieť sa nad sebou a vidieť svoj osobnostný pokrok.

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět

Každý náš deň stojí za zaznamenanie 

Život v kocke - všetko prehľadne na jednom mieste. Jedna zo základných ideí, ktorá viedla k vzniku denníka. „Chcela som vytvoriť niečo osobné, čo ľuďom umožní zaznamenať si časť svojho života na jedno cenné miesto, a to jednoducho a rýchlo. Čo ich bude baviť. Čo im pripomenie, aké šťastie ich v živote stretlo a aké skúšky ich deň za dňom, rok za rokom, posunuli o krok ďalej,“ vysvetľuje autorka denníka Jana Kellnerová.

Autorka denníka Tam & späť Jana Kellnerová
Autorka denníka Tam & späť Jana Kellnerová Zdroj: Tam & zpět / @oldrichhrb

„Tento denník je pre mňa akási motivačná pomôcka na cesty aj do života. To, čo som so sebou nestihol urobiť vlani, skúsim zvládnuť tento rok. Je úžasné spätne sa pozerať na ten osobný pokrok, na splnené sny. Nech idem kamkoľvek, Tam & späť mám vždy so sebou - je to môj hrdý cestovateľský parťák!,“ pochvaľuje si denník Filip Růžička.

Pre mužov aj ženy, novomanželov aj cestovateľov 

Päťročný denník sa hodí komukoľvek. Medzi ambasádormi denníka Tam & späť nájdeš fotografov aj cestovateľov. Jednou z nich je aj Michaela, známa ako @misulina, ktorá sa s batohom na chrbte túla po svete a zaznamenáva to na svojom blogu backpackyourself.com. 

„Denník sa pre mňa stal každodenným rituálom a parťákom nielen na cesty. Je to skrátka skvelý spôsob pre uchovanie spomienok a jedinečných životných okamihov. Každý deň sa vďaka nemu na chvíľu zastavím a zamyslím sa. Už teraz sa teším až ho raz budem čítať a spätne spomínať,“ vysvetľuje ambasádorka Michaela Sirovátková.

 

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět

Čo ťa robí šťastným dnes, môže byť o rok inak

Denník ťa vďaka svojím otázkam prinúti zamyslieť nad tým, čo ťa robí v istom momente šťastným, ako sa vo svojom živote posúvaš a ako sa mení tvoja osobnosť. Práve vďaka zaujímavým otázkam na každý deň si ho zamilujú všetci tí, čo vzdali písanie denníka po pár dňoch. Je ideálnym darčekom pre kohokoľvek, bez rozdielu veku, pohlavia či záľub. 

„Otázky sú skvelé volené, som v odpovediach k sebe úprimná a každý deň sa teším na novú. Dokonca u niektorých pre mňa významných dátumoch, tá otázka sedí práve k tomu, čo sa mi vtedy udialo,“ opisuje svoju skúsenosť s denníkom Lenka Cabalková.

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět

Denník Tam & späť je českým produktom s dôrazom na použité materiály. Je dostupný v dvoch veľkostiach a viacerých farebných prevedeniach. Cena malého denníka je 21,90 € a veľký stojí 23,50 €. 

Na denník je možné nechať gravírovať na prednú stranu alebo chrbát iniciály či meno, bude tak z neho jedinečný darček. Príde zabalený v darčekovej krabičke s kartičkami, na ktoré môžeš napísať venovanie. 

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět

Ak ťa tento päťročný denník Tam & späť očaril, odporúčame ti dať mu follow na Instagrame, kde jeho výrobcovia chystajú veľa noviniek. V českej verzii už existuje aj diár, takže sa možno dočkáme aj slovenskej. 

„Kto ťa najčastejšie objíma?“ aj to je jedna z otázok, ktorú ti dá výnimočný denník
Zdroj: Tam & zpět
Domov
Zdieľať
Diskusia