Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 14:28
Čas čítania 0:34
Miriam Rumanková

Koronavírus mutuje, onedlho mu možno nezabránia ani rúška a hygienické návyky

NEWS SLOVENSKO USA
Uložiť Uložené

Nová mutácia ochorenia COVID-19 sa podľa štúdie javí ešte nákazlivejšia.

Vedci uverejnili štúdiu, ktorá identifikovala nový druh vírusu Covid-19. Zmutované ochorenie sa objavilo v 99,9 % prípadov v oblasti Houstonu v štáte Texas počas druhej vlny prípadov.

Štúdia poukazovala nato, že ľudia s mutáciou D614G mali v organizme vyšší podiel vírusov, čo naznačuje, že ide o nákazlivejší variant aktuálneho ochorenia, o čom infromuje Telegraph.
 
David Morens, virológ z Národného ústavu pre alergie a infekčné choroby v USA, uviedol, že zistenia poukazujú na nákazlivejší vírus. Podľa zistení môže byť pre nás oveľa ťažšie zmutovaný vírus kontrolovať.

Uviedol, že táto mutácia veľmi ľahko odolá noseniu rúšok a spoločenskej dištancii. „Nosenie rúšok, umývanie rúk alebo dodržiavanie odstupov sú aktuálne opatrenia, vďaka ktorým sa môžeme vyhnúť nákaze. V prípade nového vírusu to ale nie je také jednoznačné. Vírus je čoraz nákazlivejší a dokáže preniknúť aj cez tieto bariéry,“ uviedol Morens. 

Odporúčané
Aktualizované: Pri najhoršom možnom scenári zomrie na koronavírus 2015 Slovákov, tvrdí najnovšia štúdia z USA Aktualizované: Pri najhoršom možnom scenári zomrie na koronavírus 2015 Slovákov, tvrdí najnovšia štúdia z USA 10. apríla 2020, 9:35
Domov
Zdieľať
Diskusia