Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2020, 10:37
Čas čítania 0:35
Miriam Rumanková

Ruský prezident Vladimir Putin je nominovaný na Nobelovu cenu za mier

NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Prihlášku do výboru zaslal spisovateľ Sergej Komkov.

Vladimir Putin je nominovaný na Nobelovu cenu za mier 2021. Prihlášku do Osla zaslal spisovateľ Sergej Komkov ešte 9. septembra, informuje CBS news. Dôvod nominácie však zatiaľ nebol zverejnený.

Sergej Komkov je prezident Celoruského vzdelávacieho fondu, doktor pedagogických vied, člen Medzinárodnej akadémie vied San Marina, člen Európskej akadémie informatizácie (Belgicko).

„Je to moja štvrtá zaslaná nominácia na Nobelovu cenu za mier. Bola zaslaná 9. septembra v tomto roku a už 10. septembra Nobelov výbor v Osle dostal túto žiadosť. Prijali ju rovno v sídle Nobelovho výboru,“  povedal Komkov na tlačovej konfrencii k nominácii. 

Odporúčané
Donald Trump je nominovaný na Nobelovu cenu za mier Donald Trump je nominovaný na Nobelovu cenu za mier 9. septembra 2020, 17:17

Tento rok bol nominovaný na Nobelovu cenu za mier 2021 aj americký prezident Donald Trump nórskym politikom Christianom Tybring-Gjeddeom. Trump sa minulý rok vyjadril takto : „Myslím si, že za mnoho vecí získam Nobelovu cenu, ak ju budú udeľovať spravodlivo, čo však nerobia.“ Americký prezident sa už v minulosti posťažoval, že jeho predchodca Barack Obama získal Nobelovu cenu hneď po nástupe na prezidentskú stoličku.

Domov
Zdieľať
Diskusia