Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 9:36
Čas čítania 4:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších seriálov a filmov na Netflixe a streamingových platformách v októbri

FILMY A SERIÁLY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

V kinách sa nič nedeje, sleduj teda Netflix, HBO a ďalšie streamingové platformy.

V októbri sme mali mať konečne rozsiahlejší článok o programe kín. Bohužiaľ, všetko podstatné odložili, a tak nám zostávajú len streamingové platformy.

Pozrieme sa na to, čo nám Netflix, HBO Max, Hulu, Amazon, Apple TV+ a Disney+ ponúknu v nasledujúcom mesiaci. Už tradične má Netflix najviac zaujímavého programu, a tak je jasné, ktorú platformu by si si mal začať predplácať, ak chceš byť neprestajne zahltený kvalitným obsahom.

Odporúčané
Svet Marvelu: Vymení Chadwicka Bosemana v role Black Panthera nový herec alebo sa zrušia všetky pokračovania? Svet Marvelu: Vymení Chadwicka Bosemana v role Black Panthera nový herec alebo sa zrušia všetky pokračovania? 15. septembra 2020, 16:03

Netflix

1. Hubie Halloween – 7. október

Adam Sandler sa vracia na Netflix. Po megaúspešnej komédii Murder Mystery spracuje tému Halloweenu. Sandler hrá postavu menom Hubie Dubois. Hubie sa každoročne stará o to, aby Halloween prebehol bez akýchkoľvek problémov a aby v jeho meste Salem nedošlo k žiadnemu úrazu.

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov a filmov, ktoré v septembri uvidíš len na Netflixe, HBO a iných streamovacích službách 10 najočakávanejších seriálov a filmov, ktoré v septembri uvidíš len na Netflixe, HBO a iných streamovacích službách 3. septembra 2020, 18:55

Tentoraz sa ale okrem tradičných problémov musí vysporiadať s novým susedom a kriminálnikom, ktorý utiekol z väzenia. Čoskoro začnú miznúť ľudia a objavia sa príšery, no polícia večne paranoidnému Hubiemu neverí. Ten musí zobrať situáciu do vlastných rúk. V traileri zaujme najmä Sandlerov šušľavý prízvuk.

2. The Haunting of Bly Manor – 9. október

2. sériu natočili rovnakí tvorcovia, ako veľký hit The Haunting of Hill House. Nejde však o klasické pokračovanie. Pôjde o antológiu, každá séria bude o inom príbehu s celkom novými postavami. 

Hlavnou postavou 2. série je Dani (Victoria Pedretti), ktorá na Bly Manor slúži ako opatrovateľka malého Milesa (Benjamin Evan Ainsworth) a Floru (Amelie Bea Smith). Nepotrvá dlho a začnú sa diať strašidelné udalosti. Réžie sa po natočení prvej série chopil znova Mike Flanagan (Doctor Sleep, Gerald’s Game, Oculus), tentoraz však nebol sám a režírovali viacerí tvorcovia.

3. The Trial of the Chicago 7 – 16. október

Snímka je natočená podľa skutočných udalostí. Pozrieme sa do roku 1968, kedy skupina protestujúcich narušila zhromaždenie americkej Demokratickej strany. Výsledkom bol násilný stret s políciou, po ktorom bolo obvinených 8 policajtov a 8 protestujúcich.

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Film sa odohráva tesne pred, počas a po slávnych protestoch. Pozrieme sa aj do súdnej siene, kde súdia hlavných aktérov protestov. Práve tam bude zrejme film najsilnejší, keďže za ním stojí scenárista a režisér Aaron Sorkin. Ten napísal scenáre pre Social Network, Moneyball, Stevea Jobsa alebo Molly’s Game, ktorý aj zrežíroval ako svoj prvý celovečerný film.

Poznať ho môžeš aj ako tvorcu seriálu Newsroom či The West Wing. Herecky sa okrem iných predstavia aj Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Michael Keaton, Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen) či Joseph Gordon-Levitt.

4. Over the Moon – 23. október

V animáku sa pozrieme na Mesiac, na čarovné miesta vo vesmíre a dočkáme sa emotívnych pesničiek. Hlavné postavy pôsobia sympaticky a je možné, že sa kde-tu aj pousmejeme nad vtipmi. Oficiálny dej hovorí o mladej a nadanej dievčine obľubujúcej fyziku.

Jedného dňa sa rozhodne všetkým dokázať, že Pani Mesiaca skutočne existuje. Zostrojí raketu a vydá sa ju hľadať do vesmíru, kde nájde magické miesta plné čarovných stvorení a momentov, na ktoré nikdy nezabudne. 

5. The Queen's Gambit – 23. október

Mladá Beth Harmon (Taylor-Joy), ktorá sa koncom päťdesiatych rokov ocitla v sirotinci, v sebe objaví úžasný šachový talent. Beth, ktorá je prenasledovaná osobnými démonmi, sa ľahko premení na zručného a očarujúceho vyvrheľa, ktorý je poháňaný aj kokteilom z omamných látok. Je odhodlaná prekonať tradičné hranice sveta šachu, v ktorom dominujú muži.

6. Suburra 3 – 31. október

Finálna séria talianskeho mafiánskeho seriálu dorazí na Netflix už koncom mesiaca. Suburra je prequelom skvelého celovečerného a rovnomenného filmu z roku 2015, ktorý režíroval Stefano Sollima (Sicario 2). V seriáli spoznávame viacero postáv a dozvedáme sa, čo sa dialo pred udalosťami filmu. 

Apple TV+

7. On the Rocks – október

Snímku režíruje Sofia Coppola (The Beguiled), ktorá si napísala aj scenár. Vo filme sa pozrela na život dospelej matky a manželky Laury (Rashida Jones), ktorá začína pochybovať o svojom manželstve. Začne sa o tom rozprávať so svojím otcom Felixom (Bill Murray), ktorý navrhne, aby jej manžela Deana (Marlon Wayans) sledovali a zistili, čo stojí za jeho neobvyklým správaním.

Amazon Prime Video

8. Kajillionaire – 16. október 

Nezávislá dráma žne chválu na mnohých festivaloch a od mnohých recenzentov. Dej hovorí o dvoch partneroch – podvodníkoch, ktorí svoju dcéru (Evan Rachel Wood z Westworld) vychovávajú na svoj obraz. Má kradnúť a podvádzať po celý život. Jedného dňa sa však do naplánovaného zločinu zamotá neznáma žena (Gina Rodriguez) a ich život sa obráti naruby.

Odporúčané
Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu 8. marca 2024, 14:30

Problémová dcéra si začne uvedomovať, že premárnila svoj život a že ju zneužili. Trailer ti predstaví atmosféru snímky, ktorá vyzerá nesmierne emotívne a lákavo. Na Amazone sa okrem toho v októbri začínajú seriály Truth Seekers či Welcome to Blumhouse.

Hulu

9. Monsterland – 2. október

Ide o 8-dielny antologický seriál. V každej epizóde sa predstavia noví herci a postavy, ktorí rozpovedajú hororové príbehy. Stretneme sa s démonmi, morskými pannami, duchmi a všelijakými ďalšími nebezpečnými bytosťami. Okrem toho na Hulu v októbri premiérujú aj ďalšie originálne seriály, ako Bad Hair, Books of Blood či Helstrom.

Disney+

10. Mandalorian – 31. október (Disney+)

Mando je späť! Prvej sérii sme vyčítali mnohé veci, no stále nás bavila a užívali sme si aj prítomnosť sympatických postáv či nápaditej akcie. Veríme, že tvorcovia sa pokúsili odstrániť nedostatky, ktoré im diváci a recenzenti vyčítali.

O deji, bohužiaľ, nevieme takmer nič. Viac priestoru však jednoznačne dostane Giancarlo Esposito ako Moff Gideon. Ten vlastní Darksaber, pradávny a mocný artefakt z planéty Mandalor, ktorý patrí tamojšiemu vládcovia. S Mandom sa majú stretnúť v epickom súboji.

Tešiť sa môžeš aj na ďalšie dobrodružstvá s Baby Yodom a Mandovými partnermi z prvej série. Vracajú sa aj Gina Carano ako žoldnierka Cara Dune a Carl Weathers so svojou postavou zvanou Greef Karga. Špekulovalo sa, že sa v druhej sérii objaví aj Boba Fett. 

Bonus: Borat Subsequent Moviefilm – 23. október

Dvojka Borata bola ohlásená len nedávno s tým, že premiéry sa dočká na Amazon Prime Video. Stane sa tak tesne pred americkými prezidentskými voľbami, takže sa dá očakávať, že si bude Sacha Baron Cohen v role Borata robiť srandu nielen z oboch kandidátov, ale aj celého USA a ich spoločnosti. Nakoniec, robí to veľmi rád a vždy sa mu to podarí na jednotku. Viac informácií nájdeš tu.

Na Netflixe bude určite aj bohatý halloweensky program, na HBO sa zase môžeš tešiť na minisériu The Undoing a na Amazone zase na komediálny sci-fi seriál Truth Seekers. V kinách sme chceli odporučiť skvelý česko-slovenský dokument Králové videa, bohužiaľ, distribučná spoločnosť dátum premiéry odložila na neurčito. Okrem toho v kine v októbri nič extrémne lákavé nebude.

Domov
Zdieľať
Diskusia