Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2020, 16:03
Čas čítania 4:42
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Vymení Chadwicka Bosemana v role Black Panthera nový herec alebo sa zrušia všetky pokračovania?

FILMY A SERIÁLY BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo sa vo svete MCU zmení po smrti Chadwicka Bosemana?

Chadwick Boseman bol vynikajúci herec, bojoval za práva Afroameričanov a práve vďaka svojej role Black Panthera mal obrovskú zásluhu na posilnení afroamerickej kultúry v USA.

Keď v Marvel uvažovali nad tým, že postavu prinesú do sveta Marvel Cinematic Universe (ďalej už len MCU), herca už mali vybraného. Bol ním práve Chadwick. Nebola žiadna voľba číslo 2 alebo 3. Producent Nate Moore a hlava Marvel Studios Kevin Feige sa zhodli, že musia obsadiť Chadwicka Bosemana.

Odporúčané
Svet Marvelu: Kedy uvidíme Avengers 5 a aké nové postavy, filmy a seriály nás čakajú? Svet Marvelu: Kedy uvidíme Avengers 5 a aké nové postavy, filmy a seriály nás čakajú? 30. apríla 2020, 14:24

To sa im aj podarilo a herec sa prvýkrát v role objavil v Captain America: Civil War. Nasledoval jeho sólový film, ktorý zarobil viac ako miliardu dolárov a v USA zaznamenal obrovský úspech, keď zjednotil afroamerickú komunitu v celej krajine. Black Panther bol nesmierne dôležitým filmom a kultúrnou udalosťou najmä v USA.

Černosi a diváci si preto Chadwicka nesmierne vážili a milovali ho. Mnohí už špekulovali, ktorí významní afroamerickí herci sa objavia v pokračovaní Black Panther 2. Bohužiaľ, všetky tie špekulácie si na istú dobu môžu dať pohov. 

Chadwick Boseman tragicky zomrel na následky rakoviny hrubého čreva. O jeho chorobe nikto z Marvel Studios ani len netušil. Kevin Feige sa o jeho vážnych zdravotných problémoch dozvedel hodinu pred hercovou smrťou. 

Svet Marvelu: Vymení Chadwicka Bosemana v role Black Panthera nový herec alebo sa zrušia všetky pokračovania?
Zdroj: Marvel Studios/Disney

My sa môžeme len domnievať, čo prechádza hlavami producentov, ktorí sú zodpovední za tržby a náklady v hodnote stoviek miliónov dolárov a nakoniec aj miliárd, keďže postava ako Black Panther sa mala objaviť v ešte množstve pokračovaní a Avengers tímoviek. Pevne však veríme, že myšlienky o biznise boli až druhoradé.

Nakoniec, Chadwick bol ich priateľom a kolegom. Jeho strata určite postihla mnohých ľudí z branže. Chvíľu potrvá, kým sa s touto nečakanou stratou vyrovnajú. Lenže raz to prísť musí a obzvlášť producenti a scenáristi v Marvel Studios budú mať náročnú úlohu.

Čo bude s Black Pantherom ďalej? Dvojka sa mala natáčať v marci 2021, no myslíme, že to už nepripadá do úvahy. Preobsadia rolu iným hercom?

Môžu napríklad natočiť scénu, kedy sa Panther obetuje a zomrie, pričom bude väčšinu času v obleku. Marvel tak nebude musieť digitalizovať hercovu tvár. Následne by sa mohol Pantherom stať niekto iný.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 88364 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto by mohol v MCU nahradiť T’Challu ako nový Black Panther
  • Akými rôznymi možnosťami môžu uzatvoriť príbeh Black Panthera
  • Ako môžu priviezť Chadwicka do filmov aj napriek tomu, že už nie je medzi živými
  • Ako to môže ovplyvniť celé MCU a ostatné filmy.
Domov
Zdieľať
Diskusia