Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 15:22
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Na bratislavských internátoch v Mlynskej doline hlásia prvé prípady koronavírusu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Univerzita Komenského informovala o prvých prípadoch Covid-19 na svojich internátoch.

Univerzita Komenského hlási zo svojich bratislavských vysokoškolských internátov prvé prípady nákazy ochorením Covid-19. V jednom prípade sa nakazil študent, ktorý sa prišiel ubytovať na internát Družba, v druhom prípade išlo študentku bývajúcu na Mlynoch vo vysokoškolskom mestečku Ľudovíta Štúra, informuje univerzita na svojom webe.

Najskôr sa koronavírus objavil na internáte Družba, kde sa študent ubytoval 3. septembra, ale na izbe strávil len približne 20 minút. Vírus sa uňho potvrdil až 11. septembra a ochorenie zvláda v domácej izolácii, ale internáty aj tak preventívne a priebežne testujú svojich zamestnancov, ktorí sa priamo stretávajú so študentmi.

Odporúčané
Žiadne návštevy, obmedzené jedálne a rúška aj v kúpeľni. Ubytovanie na Mlynoch bude pre pandémiu v novom semestri komplikované Žiadne návštevy, obmedzené jedálne a rúška aj v kúpeľni. Ubytovanie na Mlynoch bude pre pandémiu v novom semestri komplikované 3. septembra 2020, 16:58

Družba však nebola jediným internátom, kde sa vírus vyskytol. Skôr či neskôr sa musel objaviť aj vo vysokoškolskom mestečku Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline, kde bola na koronavírus pozitívne testovaná jedna študentka, a tak aj so svojou spolubývajúcou skončili v izolačnej izbe. Univerzita im tam zabezpečuje dodávku jedla a dievčatá onedlho čaká opätovné testovanie.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva podľa univerzity vyhľadáva blízke kontakty študenta aj študentky, ale ani v jednom z prípadov sa pozitívne testovaní študenti nezúčastnili výučby, nejedli v spoločnej jedálni a ani nenavštevovali nikoho na internátoch.

Nový semester sa tak na internátoch bude niesť v znamení hygienických opatrení, ku ktorým patria aj odporúčania, aby sa študenti nezúčastňovali hromadných akcií, nenavštevovali sa a v spoločných priestoroch nosili rúška.

Domov
Zdieľať
Diskusia