Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. augusta 2020, 14:27
Čas čítania 2:27
Adam Novosad

Už dnes večer sa vracia Liga majstrov. Potiahne Cristiano Ronaldo Juventus do štvrťfinále, aby si zmeral sily s Realom?

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Futbaloví fanúšikovia sa po mesiacoch sucha dočkali.

Futbaloví fanúšikovia sa dočkali. Už dnes večer sa na štadióny a televízne obrazovky vráti Liga majstrov, ktorá musela byť v polovici marca prerušená kvôli pandémii koronavírusu a dlhé mesiace nebolo jasné, či sa ročník 2019/2020 vôbec dohrá. 

Riadiaca organizácia európskeho futbalu UEFA sa však napokon s klubmi dohodla na jedinečnom formáte, kedy po odohraní osemfinálových odviet zostávajúce zápasy štvrťfinále, semifinále aj finále odohrajú v priebehu dvoch týždňov v Portugalsku. 

Odporúčané
Sezóna Ligy majstrov sa skončí v auguste finálovou osmičkou. Potvrdené sú už aj dátumy pre EURO 2020 Sezóna Ligy majstrov sa skončí v auguste finálovou osmičkou. Potvrdené sú už aj dátumy pre EURO 2020 17. júna 2020, 16:11

Situácia sa vyvinula tak, že časť klubov stihla odohrať odvetné zápasy osemfinále už v marci, zatiaľ čo zostávajúce kluby majú pred sebou o zápas navyše. V novom formáte však od štvrťfinále nebudeme svedkami žiadnych dvojzápasov, ale postupovať bude víťaz zápasu po 90. minútach, predĺžení či penaltách. 


Kluby aj UEFA sa na takomto formáte zhodli, aby sa Liga majstrov zbytočne nenatiahla a čím skôr sa mohla začať nová sezóna, ktorá bola vo väčšine líg rovnako posunutá, a tak sa dohrávala aj v júli.

Už dnes večer sa vracia Liga majstrov. Potiahne Cristiano Ronaldo Juventus do štvrťfinále, aby si zmeral sily s Realom?
Zdroj: Explico.co

Nedohrané osemfinálové odvety

V osemfinále sa tento rok tradične predstavilo 16 najlepších klubov zo skupinovej fázy, pričom už v marci sme spoznali prvých 4 postupujúcich do štvrťfinále. Stali sa nimi nemecké Lipsko, talianska Atalanta, francúzske PSG a španielske Atlético Madrid.

Už dnes o 21:00 nás na obrazovkách čakajú dohrávky zápasov Manchester City proti Realu Madrid a Juventus Turín proti Lyonu. Angličania z Manchestru pritom v prvom zápase na pôde španielskeho giganta zvíťazili 1:2, a tak si do odvety vezú príjemný náskok aj dva góly zo súperovho ihriska. Súboje si môžeš pozrieť na Orange Sport, kde predzápasové štúdio začne o 20:25.

Už dnes večer sa vracia Liga majstrov. Potiahne Cristiano Ronaldo Juventus do štvrťfinále, aby si zmeral sily s Realom?
Zdroj: TASR/AP

V ideálnej pozícii nie je ani Juventus, ktorý na francúzskej pôde podľahol Lyonu 1:0 a bude musieť stav dvojzápasu otáčať. Do útoku nepochybne zavelí motivovaný Cristiano Ronaldo, a tak bude večer ťažké rozhodnúť sa, ktorý zápas pozerať skôr.

Odvetu musia zvládnuť aj futbalisti Neapolu a Barcelony, ktorí spoločne v prvom zápase remizovali. Barcelona však strelila gól na súperovej pôde, a tak bude do odvety vstupovať s väčšou nádejou na postup. V zápase Chelsea s Bayernom je napokon postupujúci zrejme jasný, pretože Bavori uštedrili Londýnčanom vonku výprask 0:3 a na zvrat stretnutia by sa musel stať zázrak.

UEFA nakoniec osemfinálové odvety umožnila klubom odohrať na svojich štadiónoch predtým, ako sa od štvrťfinále vyberú do Portugalska, ale súboje prebehnú bez divákov, takže výhoda domáceho prostredia sa veľmi rýchlo môže stratiť. 

Štvrťfinále (12. - 15. augusta)

Žrebovanie pavúka play-off Ligy majstrov prebehlo v júni, kedy sa rozhodlo o nasadení jednotlivých tímov. V prvom štvrťfinále si zmerajú sily víťaz súboja Realu Madrid a Manchestru City s víťazom zápasu medzi Lyonom a Juventusom. V druhom štvrťfinále už protivníkov poznáme, a tak si proti sebe zahrajú Lipsko a Atléticom Madrid.

Obsadenie tretieho štvrťfinále vzíde zo zápasu Neapolu s Barcelonou a Chelsea s Bayernom Mníchov. V poslednom štvrťfinále sa proti sebe postavia Atalanta a francúzsky majster PSG.

Už dnes večer sa vracia Liga majstrov. Potiahne Cristiano Ronaldo Juventus do štvrťfinále, aby si zmeral sily s Realom?
Zdroj: TASR/AP

Semifinále (18. - 19. augusta)

Už dnes na základe pavúka vieme aj to, aké dvojice sa proti sebe postavia v semifinále. Víťaz súboja Manchestru City s Realom Madrid vyzve víťaza súboja Juventusu s Lyonom, a tak je možné, že Cristiano Ronaldo príde obhajovať svoju česť proti bývalému klubu zo španielskeho hlavného mesta.

Ak Barcelona dokáže duel s Neapolom doviesť do úspešného konca, zrejme si v semifinále zmeria sily s Bayernom Mníchov.

Na druhej strane pavúka si v semifinále zahrá Lipsko alebo Atlético Madrid proti Atalante alebo PSG. V tomto prípade je o účastníkoch štvrťfinále už teraz rozhodnuté, a tak majú tréneri dlhší čas na to, aby svoj tím detailne pripravili na súpera, ktorý im pripadol.

Už dnes večer sa vracia Liga majstrov. Potiahne Cristiano Ronaldo Juventus do štvrťfinále, aby si zmeral sily s Realom?
Zdroj: TASR/AP

Finále (23. augusta)

Do finále sa tak po vyraďovacích bojoch na jeden víťazný zápas prebojujú dva najlepšie európske tímy uplynulej sezóny. Fanúšikovia futbalu zostávajú v očakávaní, pretože v takomto rýchlom slede sme ešte vyraďovaciu fázu Ligy majstrov nemali možnosť zažiť. 

Meno víťaza pritom spoznáme o dva týždne, a to pritom v tejto chvíli nepoznáme ani len mená všetkých klubov postupujúcich do štvrťfinále. Rovnako ako štvrťfinále a semifinále, aj finále sa tento rok odohrá na neutrálnej pôde na Stadium of Light v portugalskom Lisabone, kde hráva domovské zápasy Benfica Lisabon. Hrať sa bude, samozrejme, bez divákov.

Domov
Zdieľať
Diskusia