Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 16:23
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

WHO kritizuje Rusko, ktoré zavádza informáciami o svojej údajne pripravenej vakcíne na Covid-19

NEWS RUSKO VAKCÍNA WHO
Uložiť Uložené

Svetová zdravotnícka organizácia má jasný názor na vakcínu, o ktorej hovorí Rusko.

Moskva minulý týždeň vypustila do sveta správu o tom, že má pripravenú vakcínu, ktorou chce očkovať ľudí proti koronavírusu. Problémom však je, že ruská vláda nemá vakcínu zaregistrovanú na zozname, ktorý vedie Svetová zdravotnícka organizácia. WHO v súčasnosti na tomto zozname drží 6 látok, ktoré sa dostali do tretej fázy testovania a vedci ich už môžu testovať aj na ľuďoch. 

Svetová zdravotnícka organizácia pri tejto príležitosti verejne vyzvala Rusko, aby dodržiavalo medzinárodné nariadenia týkajúce sa vakcíny proti ochoreniu COVID-19, informuje The Moscow Times.


Rusi už avizovali, že by chceli prvých ľudí zaočkovať v októbri, aj vzhľadom na aktuálne vyjadrenia Svetovej zdravotníckej organizácie sa nezdá byť tento termín reálny. „Vedci niekedy tvrdia, že niečo objavili, čo je, samozrejme, skvelá správa. Ale medzi objavením alebo domnienkou o vynájdení efektívnej vakcíny a uskutočnením všetkých štádií testovania, je veľký rozdiel,“ povedal v utorok hovorca WHO Christian Lindmeier.

Odporúčané
V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie 5. augusta 2020, 7:23
Domov
Zdieľať
Diskusia