Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
23. júna 2020 o 14:11
Čas čítania 1:05
Tina Hamarova

Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu

Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Zdroj: Sí, Italy
PODCASTY CESTOVANIE VÍNO
Uložiť Uložené

Martin a Zdenka Záhumenskí zo „Sí Italy“ rozprávajú vo Všesvet podcaste o svojich cestách za malými zážitkami v slávnom vínnom regióne Chianti.

Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Všesvet na Refresheri

Zdenka Záhumenská si asi pred ôsmymi rokmi prečítala článok o Toskánsku v časopise, ktorý jej zmenil život. Krajina vína a dobrého jedla ju uchvátila natoľko, že sa tam presťahovala a dnes tam s manželom a šéfkuchárom Martinom Záhumenským, ktorého určite poznáš z relácie MasterChef, vedie cestovnú kanceláriu.

Svojim hosťom ukazujú Toskánsko prostredníctvom emócií, príbehov a gurmánskych zážitkov.

„Ušijeme vám dovolenku podľa vašich predstáv. Či už je to let balónom, sprevádzanie po Florencii či ochutnávka vín a syrov na krásnych farmách,“ popisuje Martin ideu za Sí, Italy.

Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Zdroj: Sí, Italy

Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Zdroj: Sí, Italy

„Musí tam byť nejaká zimomriavka, alebo proste nejaký iný príjemný pocit, pretože viem, že to je práve to, čo si ten človek zapamätá,“  hovorí o zážitkovej turistike svojich hostí Zdenka.

Vo Všesvet podcaste spomínajú Záhumenskí aj na svoje začiatky. Zdenka mala v tej dobe už rozbehnuté podnikanie a Martin sa po relatívne krátkej známosti presunul z gastronomického centra, Londýna, do toskánskej dedinky Mercatale in Val di Pesa.

Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Zdroj: Sí, Italy
V tomto podcaste sa dozvieš:
  • Kde musíš ochutnať držky a slezinu
  • Ako správne nakupovať a degustovať olivový olej
  • Prečo sú toskánske dedinky na kopcoch
  • Čo sú supertoskánske vína a prečo ich Martin volá „rock n‘ roll“ toskánskych vín
  • Ako vyzerá menu v rodinnej reštaurácii, kde varí „mamma“
  • Chutilo Talianom Martinove indické kari

Všesvet podcast vychádza každý týždeň a prináša zaujímavé rozhovory o všemožných miestach, ľuďoch a všelijakých nápadoch a plánoch, ako spoznať svet. Moderujú ho Tina Hamárová a Naďa Hubočan

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by TalianskoToskanskoDovolenka (@si_toskansko) on

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected] alebo [email protected]
Odporúčané
KVÍZ: Poznáš odpovede na týchto 15 cestovateľských otázok? KVÍZ: Poznáš odpovede na týchto 15 cestovateľských otázok? 28. apríla 2020 o 8:20
Domov
Zdieľať
Diskusia