Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júna 2020, 9:02
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Milan Mazurek sa ospravedlnil za rasistický status k tragédii vo Vrútkach. Kotleba si nemyslí, že sa je za čo ospravedlniť

POLITIKA MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Kým šéf extrémistickej ĽSNS bránil člena strany v televíznej relácii, on už písal status, v ktorom sa Rómom ospravedlňoval.

Marian Kotleba v nedeľnej relácii Na telo bránil status svojho poslanca Milana Mazureka, ktorý krátko po útoku vo Vrútkach napísal na Facebook status, kde naznačoval, že bol páchateľ Róm. Kotleba v Markíze vymýšľal argumenty, ktoré však neobstáli pred moderátorom, hosťom Gáborom Grendelom ani Irenou Biháriovou, ktorú Mazurek priamo v príspevku spomína. 

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek tesne po tragédií na škole vo Vrútkach v statuse naznačil, že páchateľom je Róm a vyzval predsedníčku Progresívneho Slovenska Irenu Bihariovú a bývalého rómskeho splnomocnenca Petra Polláka, aby prevzali „zodpovednosť za činy svojej komunity“.

Odporúčané
Marian Kotleba sa zastal Maroša Kramára, nevedel vysvetliť pôvod čipovania v Biblii a ukazoval šeky 8888,88 eur Markízy Marian Kotleba sa zastal Maroša Kramára, nevedel vysvetliť pôvod čipovania v Biblii a ukazoval šeky 8888,88 eur Markízy 21. júna 2020, 14:32

Nová predsedníčka Progresívneho Slovenska Bihariová ale hovorí, že Mazurekov status číta ako snahu znovu vyvolať nenávisť a opovrhnutie k rómskej menšine. „To je esencia toho, s čím pracovali nacisti v 30. rokoch. Operovali biologickým kľúčom, rasou, etnicitou, sexuálnou orientáciou,” pripomína.

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel označil tvrdenia Kotlebu za zbabelé a absurdné, „Ocenil by som, keby prišlo ospravedlnenie,” skonštatoval.

Krátko po relácii odsúdený extrémistický poslanec Mazurek napísal na svoj Facebook status, v ktorom sa ospravedlnil „všetkým, ktorých sa to akokoľvek dotklo“ a zároveň poďakoval Kotlebovi obžalovanému zo šírenia extrémizmu, že sa ho zastal.

Domov
Zdieľať
Diskusia