Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2020, 16:31
Čas čítania 1:09
Tímea Krauszová

Žena, ktorá mala oficiálne najdlhšie nechty na svete, o ne prišla pri autonehode. Dodnes si takmer meter dlhé pazúre stráži

NEWS SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Svetová rekordérka smúti za svojimi nechtami aj 10 rokov po nehode.

Lee Redmondová si od roku 1979 neostrihala nechty na rukách. Po čase sa tak zapísala aj do Guinessovej knihy rekordov ako žena s najdlhšími nechtami na svete. V čase svojej slávy merali dohromady 8,65 metrov, pričom najdlhší necht mala na palci a narástol jej až do dĺžky 90 centimetrov.

Dnes už 79-ročná žena však dlhočizné pazúre na rukách nemá. Nie preto, že by sa ich dobrovoľne vzdala – prišla o ne pri nešťastnej autonehode. Dodnes ich však oplakáva, povedala pre Mirror.

O nechty prišla pred 10 rokmi

Pri autonehode sa zrazilo niekoľko áut, Redmondová však našťastie vyviazla iba s ľahšími zraneniami. Čo však nedokázala ani po dekáde prekusnúť, sú jej stratené nechty. „Prvá vec, ktorú som uvidela, bol necht a ja som sa hneď rozplakala,“ spomína na incident. Niekomu zo svedkov nehody vysvetlila, prečo sú jej nechty také dôležité. Láskavý okoloidúci jej pomohol pozbierať všetky zlomené kúsky, ktoré si Redmondová dodnes stráži ako oko v hlave.

Domov
Zdieľať
Diskusia