Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. mája 2020, 14:30
Čas čítania 9:56
Daniel Mikolášik

Žiadne psychické problémy nemám a mrzí ma, že si to Habera myslí, tvrdí Timotej. Spoznaj finalistov SuperStar 2020

Žiadne psychické problémy nemám a mrzí ma, že si to Habera myslí, tvrdí Timotej. Spoznaj finalistov SuperStar 2020
OSOBNOSTI SUPERSTAR
Uložiť Uložené

Tlmiče na auto, nahrávacie štúdio či nový byt. Čo by si finalisti SuperStar kúpili za 75 000 €, ak by vyhrali?

Spevácka šou SuperStar je v plnom prúde, prekonáva aj niekoľkoročné rekordy sledovanosti a pred sebou máme finálové kolá, z ktorých vzíde jeden víťaz. Ten získa okrem slušne rozbehnutej speváckej kariéry aj výhru v hodnote 75 000 €.

Odporúčané
Ako vyzerá 10 najzaujímavejších tvárí tohtoročnej SuperStar? Niektorí majú na Instagrame už státisíce followerov Ako vyzerá 10 najzaujímavejších tvárí tohtoročnej SuperStar? Niektorí majú na Instagrame už státisíce followerov 10. mája 2020, 12:50

SuperStar 2020 divákom ponúka mnohé zaujímavé, sympatické a pôvabné tváre s mimoriadnym talentom a špecifickými farbami hlasu. Doposiaľ o ich osude rozhodovala porota v zložení Leoš Mareš, Monika Bagárová, Marián Čekovský, Patricie Pagáčová a nekompromisný Paľo Habera.

V nasledujúcich finálových kolách však už budú rozhodovať diváci svojim hlasovaním. Skutočnej SuperStar preto nestačí, aby vedela „len“ pekne spievať. Okrem hlasu by si mali vedieť divákov získať aj vďaka ich vystupovaniu, vonkajšiemu vzhľadu či celkovému imidžu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako bude prebiehať finále SuperStar
  • Ktorá superstaristka sa do Česka presťahovala z Konga kvôli občianskej vojne
  • Ktorá finalistka by si za výhru ako prvé kúpila nové tlmiče na auto
  • Prečo Timotej Májsky nechce vyhrať a komu by výhru doprial najviac
  • Aký romantický akt donútil Timoteja prihlásiť sa do súťaže
  • Ktorá zo superstaristiek aktuálnu karanténu nezvláda vôbec dobre a prečo
  • Ktorá finalistka na jedno ucho takmer nepočuje
Odporúčané
Toto sú finalisti tohtoročnej SuperStar. Medzi desiatku najlepších sa nedostali mnohí favoriti súťaže Toto sú finalisti tohtoročnej SuperStar. Medzi desiatku najlepších sa nedostali mnohí favoriti súťaže 17. mája 2020, 23:00

Ako bude prebiehať finále?

Za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení a bez prítomnosti divákov odvysielajú televízie Markíza a Nova v nedeľu 24. mája a 31. mája dva živé finálové prenosy, v ktorých bude desiatka finalistov bojovať o titul SuperStar 2020.


„V prvom prenose sa za sprievodu živej kapely predstaví kompletná desiatka finalistov a na základe diváckeho hlasovania päť súťažiacich s najnižším počtom hlasov šou opustí. V druhom živom prenose s názvom Superfinále vystúpi pätica postupujúcich, každý s dvomi pesničkami,“ vysvetľuje pravidlá kreatívny producent a režisér šou Pepe Majeský.

„Divácke hlasovanie sa následne pozastaví a SuperStar opustia ďalší dvaja súťažiaci s najnižším počtom hlasov. Z troch najúspešnejších sa stanú superfinalisti a divákom zaspievajú ešte raz. Jeden z nich sa potom stane SuperStar 2020,” dodáva režisér.


Produkcia a realizácia oboch živých prenosov bude prebiehať za prísnych hygienických
a bezpečnostných opatrení a bez prítomnosti publika. Súťažiaci aj porota prejdú testom na ochorenie COVID-19. Celý štáb bude mať rúška, rukavice, štíty a ďalšie zdravotnícke pomôcky. Súťažiaci, porota a kapela budú počas živého vysielania na obrazovke bez rúšok.

Finálová desiatka tohtoročnej SuperStar

Aj napriek nepriaznivým faktorom, finálové kolá napokon prebehnú a diváci si ich budú môcť užiť aspoň z pohodlia domova prostredníctvom televíznych obrazoviek. My sme sa rozhodli predstaviť ti top desiatku súťažiacich, ktorí sú v hre o titul SuperStar 2020.

Okrem toho sme jednotlivých finalistov oslovili a opýtali sa na to, ako prežívajú karanténu, či sú spokojní so svojimi predchádzajúcimi výkonmi z posledného kola SuperVýberu a s hodnotením poroty, ale aj to, čo by urobili s výhrou, keby sa stali tohtoročnými víťazmi šou.

Odporúčané
Zvažovali sme aj natáčanie SuperStar z domu, hovorí programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská (Rozhovor) Zvažovali sme aj natáčanie SuperStar z domu, hovorí programová riaditeľka Markízy Silvia Majeská (Rozhovor) 16. mája 2020, 13:53

 Esther Lubadika

Táto exotická a pôvabná mladá žena síce žije v Českej republike, no pochádza z Konga. Do Česka sa presťahovala spolu s rodičmi pre občiansku vojnu v rodnej krajine. Počas aktuálneho ročníka sa jej podarilo porotu oslniť hneď niekoľkokrát, a tak ju oprávnene poslali až do veľkého finále.

Esther má 28 rokov a spevu sa venuje odmalička. Okrem toho je však ukážková tanečnica a choreografka. Tanec považuje za obrovskú vášeň a skvelý vyjadrovací prostriedok. Esther pre Refresher prezradila, že karanténu nejako zvlášť neprežíva.

„Beriem to ako odpočinok s tým, že okrem nakupovania jedla nikam nesmiem. V podstate mi karanténa pomohla v tom, aby som sa zamyslela nad tým, čo od života chcem. Myslím si, že niekedy je fajn sa zastaviť a skúsiť žiť sám so sebou. Človek si potom uvedomí veľmi veľa vecí a zváži, čo je v živote dôležité,“ tvrdí súťažiaca.

S jej posledným výkonom je vraj spokojná. „Konečne som sa spoznávala, čo o predošlých dieloch nemôžem povedať. Teda okrem kvarteta,“ konštatuje. Keby sa jej náhodou podarilo vyhrať, údajne ešte netuší, čo by so sumou 75 000 eur robila. Vraj nie je dobrý plánovač.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Esther Lubadika (@nastyesthy),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Esther Lubadika (@nastyesthy),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Esther Lubadika (@nastyesthy),

Ricci Giovanni

Napoly Talian, napoly Juhokórejčan. Narodil sa v Miláne, neskôr žil v Ríme a napokon sa s rodičmi presťahovali do Nitry. Ricci aktuálne zarezáva na STU v Bratislave. Má 22 rokov a do súťaže sa prihlásil s dlhoročnou partnerkou Martinou Koniarikovou, ktorá rovnako bojovala o postup, avšak v semifinále vypadla.

Karanténu vraj zatiaľ prežíva fajn, býva u svojej partnerky, ktorá bohužiaľ také šťastie nemala a do finále sa neprebojovala. Vraj spolu skladajú hudbu, píšu texty a pracujú na spoločnom EP. „Výhodou karantény je, že nemáme iné povinnosti,“ konštatuje. K poslednému semifinálovmu výkonu sa vyjadril, že mohol byť lepší, ale osobne je spokojný. 

„Porota ma veľmi pochválila. Boli ku mne zlatí, a za to som veľmi vďačný,“ tvrdí Ricci a k otázke, čo by urobil s výhrou 75 000 eur uviedol, že by sa určite presťahoval s partnerkou do prenájmu, kde by mali vlastné súkromie a štúdio na produkovanie hudby.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Giovanni Ricci (@heritalianboy),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Giovanni Ricci (@heritalianboy),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Giovanni Ricci (@heritalianboy),

Barbora Piešová

Spočiatku šedá myška súťaže, ktorá sa však postupne začala transformovať na jednu z najväčších favoritiek na výhru. Barbora má 19 rokov a pochádza z Poruby a hudbe sa venuje už nejaký ten rôčik. Dokonca má aj vlastnú kapelu. Medzi jej záľuby patrí skladanie pesničiek a písanie textov. Vie hrať na gitare aj na klavíri.

Pre Refresher prezradila, že karanténa bola pre ňu prínosom, pretože sa učila pracovať s hudobnými nástrojmi. „Prakticky som si ani nevšimla, že by boli nejaké opatrenia, pretože som zvyknutá na to, že doma trávim veľa času,“ tvrdí Barbora.


V semifinále predviedla úchvatné vystúpenie, keď zaspievala skladbu I Will Survive od Glorie Gaynor. „Som veľmi spokojná so svojim posledným vystúpením. Myslím že to bolo presne to, čo som zo seba chcela dostať,“ konštatuje. Čo by si za výhru kúpila ešte netuší. „Nad tým príliš nepremýšľam, ale potrebovala by som kúpiť nové tlmiče na auto (smiech). Takže to by bola asi prvá vec,“ dodáva.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora (@barbora_piesova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora (@barbora_piesova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora (@barbora_piesova),

Timotej Májsky

Mladý fešák už počas kastingu rozbúchal nejedno dievčenské srdce. Vďaka skladbe Say Something od skupiny A Great Big World a speváčky Christiny Aguilery dokonca rozplakal dámske publikum v porote – Moniku Bagárovú a Patriciu Pagáčovú.

Na kasting prišiel v sprievode kamarátky a minuloročnej finalistky Elišky Ruskovej, ktorá v súťaži skončila druhá. Timotej má 23 rokov, pochádza z Púchova a už pred súťažou si skladal vlastné pesničky.  Zo všetkých stihol získať vôbec najviac sledovateľov na Instagrame. Aktuálne ich má 130-tisíc.

V posledných kolách to však rozhodne nemal jednoduché. Len veľmi tesne cez porotu prechádzal po tom, ako sa dostal do osobného konfliktu so súťažiacou. Timotejovi nakoniec porota zaváhanie odpustila a pustila ho ďalej. V semifinále mu zas pri hodnotení porota venovala niekoľko tvrdých slov a jeho vystúpenie prirovnala ku psychiatrii.

„Do súťaže som nešiel vyhrať, ale vyznať lásku niekomu, koho mám stále veľmi rád. To sa mi splnilo. Splnil sa mi aj sen mať určité publikum, ktoré bude zaujímať moja tvorba. A to mi stačí. Je to viac ako dosť,“ povedal pre Refresher Timotej a dodal, že do finále ho porota posúvať nemusela.

„Na druhej strane ma mrzí, ako ma hodnotil Paľo Habera. Hodnotiť spev a vystúpenie je úplne v poriadku. Na to tam sme. Ale už niekoľký krát narážať na nejaký psychický stav či spájať vystúpenie so psychiatriou je podľa mňa už príliš. Spevu som sa nikdy nevenoval. Robím divadlo, a to je všetkým jasné. Ale žiadne psychické problémy nemám,“ konštatuje Timo.

Vzhľadom na to že sa situácia okolo pandémie na Slovensku stále zlepšuje, Timotej tvrdí, že na to celé spomínam v dobrom. „Všetci sme mali možnosť na chvíľu sa zastaviť, oddýchnuť si, venovať sa tomu, čo nás baví,“ uviedol finalista. Na to, čo by si kúpil za 75 000 eur, keby vyhral, nevedel odpovedať. „Budem len dúfať že to vyhrá niekto iný. Napríklad Dianka,“ dodal.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Timotej Májsky (@timulko),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Timotej Májsky (@timulko),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Timotej Májsky (@timulko),

Júlia Kramárová

Hrdá kresťanka a vegánka zároveň. Rodáčka zo Spišu Júlia Kramárová aktuálne žije vo Viedni, má 18 rokov a medzi jej záľuby okrem spievania patrí aj šport či fitness. Taktiež je oddanou cestovateľkou, pričom zážitky z ciest často dokumentuje aj na sociálnych sieťach. Podľa Haberu je vhodnou adeptkou rovno do finále.

Júlia, ktorá oslovila predovšetkým mužské publikum, v minulosti skúsila šťastie aj v nemeckej SuperStar, kde sa z 15-tisíc účastníkov prebojovala až do 40. najlepších. V poslednom vysielanom semifinálovom kole zaspievala Hurt od Christiny Aguilery. Podľa jej slov to však nevyšlo tak, ako si želala. Na naše otázky však nestihla odpovedať, a tak jej vyjadrenie absentuje, podobne ako u Kláry.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa J Ú L I A K R A M Á R O V Á (@julia.kramarova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa J Ú L I A K R A M Á R O V Á (@julia.kramarova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa J Ú L I A K R A M Á R O V Á (@julia.kramarova),

Lucie Bikárová

Exotická Lucie prezývaná aj Lesley je 15-ročnou študentkou konzervatória z Brna. Temperamentná, večne usmiata a pozitívne naladená speváčka predvádza jedny z najlepších výkonov aj napriek tomu, že na jedno ucho takmer nepočuje.

V semifinále sa predviedla skladbou Don’t You Worry 'bout A Thing od Stevieho Wondera, avšak vo verzii speváčky Tori Kelly. Naplno v nej využila svoj temperament i hlasový rozsah. S výkonom však podľa jej slov nebola veľmi spokojná. 

„Bola som prechladnutá a nepodarilo sa mi to tak, ako som chcela. S porotou som úplne súhlasila, bol to môj najslabší výkon v SuperStar, ale som rada, že mi dali šancu a som medzi TOP 10,“ tvrdí Lucie.

Lesley sa rovnako ako Júlia Kramárová nehanbí za svoju vieru, čo prezentuje aj na Instagrame, na ktorom má v súčasnosti už takmer 80-tisíc sledovateľov. Ako trávi dni v karanténe? „Prežívam ju s deckami zo SuperStar, takže sa konečne nenudím a užívam si, že nie som sama,“ uviedla pre Refresher. 

Nad tým, čo by urobila s výhrou vraj ešte stále premýšľa. „Určite by som si zaplatila nejakú pieseň a videoklip, pretože do toho idú veľké peniaze. Teraz ani neviem, čo ešte, možno by sa všetko zmenilo, pokým by som tu výhru mala doma,“ dodáva.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bikárová (@lesley_bikarova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bikárová (@lesley_bikarova),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bikárová (@lesley_bikarova),

Martin Schreiner

Veľkým favoritom na výhru je aj Martin Schreiner, ktorý už od kastingu počúva od poroty samé chvály. Martin má 22 rokov a pochádza z Prahy. Venuje sa prevažne muzikálovému spevu. V semifinále porota ocenila jeho výber skladby Jealous od Labrintha a spokojný bol podľa vlastných slov aj Martin.

„Myslím si, že som do toho dal všetko, čo sa v tej chvíli dalo“, povedal pre Refresher. Čas v karanténe si kráti cvičením a behom. „Snažím sa to všetko brať s nadhľadom,“ tvrdí. Martin nešpecifikoval, čo konkrétne by si za výhru 75 000 eur kúpil, ale skonštatoval, že by určite investoval do niečo, čo by sa mu z dlhodobého hľadiska vyplatilo.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Schreiner (@martinschreiner97),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Schreiner (@martinschreiner97),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Schreiner (@martinschreiner97),

 
Dominika Lukešová

Mladá a talentovaná Dominika má 17 rokov pochádza z mestečka Králův Dvůr. Za ten čas, čo sa objavuje v súťaži už stihla dokonca nahrať svoju vôbec prvú skladbu. V semifinálovom kole v jej podaní zaznel hit Love Me Like You Do od Ellie Goulding, ktorý je známy najmä z filmu Päťdesiat odtieňov sivej.

„So svojím posledným vystúpením som spokojná, pretože pesnička mi sadla a hodnotenie poroty bolo pozitívne,“ sumarizuje Dominika. Rovnako pozitívne však nehodnotí aktuálnu karanténu.

„Prežívam ju dosť zle, pretože som nevidel veľa mojich kamarátov, a je to aj ťažšie so školou. Dostávame veľa úloh a zdá sa mi, že to veľmi nezvládam,“ konštatuje.  Pýtali sme sa jej, čo by urobila s výhrou, ak by sa stala tohtoročnou SuperStar. Odpovedala, že pravdepodobne by si kúpila veci potrebné k nahrávaniu a tvorila by vlastné skladby.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Lukešová (@dominikalukes),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Lukešová (@dominikalukes),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Lukešová (@dominikalukes),

Michal Šafrata

21-ročný rodák z Litohoře mal v semifinále veľké šťastie. V poslednej osemnástke súťažiacich sa totiž porota rozhodovala medzi ním a Matějom Vávrom, pretože podľa ich slov majú veľmi podobný spev. Napokon ich však aj vďaka skladbe On My Head od Dana Bártu, ktorá je známa vďaka filmu Snowboarďáci, presvedčil, že on je z tejto dvojice ten lepší.

Ako hodnotí svoj výkon v poslednom kole SuperVýberu? „Vždy to môže byť lepšie, ale vzhľadom na tlak, ktorý bol na nás vyvíjaný, som v podstate spokojný. Porota to hodnotila pozitívne, takže krásna čerešnička na torte,“ tvrdí Michal.


Aktuálnu karanténu vraj zvláda celkom v poriadku. „Chodil som do práce, výhodou bolo, že som mal viac času na seba, a tak som mohol tvoriť nejakú vlastnú tvorbu,“ prezrádza. Keby sa mu podarilo vyhrať, peniaze by vraj investoval späť do hudby a snažil sa úspech čo najviac zúročiť v budúcej kariére.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Šafrata (@michalsafrata),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Šafrata (@michalsafrata),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Šafrata (@michalsafrata),

Diana Kovaľová

Mladučká Diana Kovaľová sa narodila v španielskej Malage a má len 15 rokov. Svojím talentom a unikátnym hlasom však dokáže prevýšiť aj starších a skúsenejších spevákov. Dianina rodina pochádza zo Slovenska a aktuálne v našich končinách pôsobí aj sama speváčka.

Diana sa venuje predovšetkým coverom známych skladieb, ktoré publikuje na internete. Mladá  blondínka patrí medzi najväčšie talenty tohto ročníka. Svoj postup do finále však podľa bezprostrednej reakcie rozhodne nečakala. Zaslúžila si ho aj vďaka skladbe Hello od Adele, s ktorou sa predstavila v semifinálovom kole.

Dianka je však aj napriek tomu na seba kritická. „Nebol to môj najlepší výkon, pretože som sa cítila zle a prechladnutá, ale snažila som sa byť pozitívna a dať to čo najlepšie,“ tvrdí pre Refresher.

Prezradila tiež, ako trávi dni v aktuálnej karanténe. „Cez karanténu som nemusela chodiť do školy, takže to nebolo až také zlé, pretože som mohla robiť úlohy cez internet a venovať sa viac spevu,“ uvádza. Napokon dodala, že keby sa jej podarí vyhrať, určite by investovala do svojej speváckej kariéry.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dianka Kovaľová (@dianakovalovaofficial),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dianka Kovaľová (@dianakovalovaofficial),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dianka Kovaľová (@dianakovalovaofficial),

Domov
Zdieľať
Diskusia