Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 16:43
Čas čítania 1:28
Martin Mičuda

Ďalšie elektrifikované Audi na scéne. 367-koňová A6-ka dá 51 km bez kvapky benzínu

Ďalšie elektrifikované Audi na scéne. 367-koňová A6-ka dá 51 km bez kvapky benzínu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/audi-full-size-station-wagon-now-as-a-plug-in-hybridthe-new-a6-avant-tfsi-e-quattro-12762" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Hybridných derivátov od Audi pribúda stále viac a viac.

Rovnako ako iné značky, aj Audi do svojho portfólia zaraďuje čoraz viac elektrifikovaných modelov. Ich prioritným poslaním je, nepochybne, znížiť emisný priemer v rámci portfólia, to ale neznamená, že takéto počiny nemajú význam. Práve naopak, aj dopyt ukazuje, že hybridné či elektrické automobily sú čoraz obľúbenejšie, i keď stále ide skôr o okrajové vyhotovenia. To sa snaží zmeniť nový plug-in hybrid A6 Avant 55 TFSIe quattro s veľmi zaujímavými parametrami.

Jeho podstatou je spolupráca dvoch agregátov – benzínový štvorvalec 2.0 TFSI s výkonom 185 kW / 252 koní a elektromotor s výkonom 105 kW / 142 koní. Elektrický motor je integrovaný do 7-stupňovej prevodovky S tronic, pričom ako naznačuje názov, poháňané sú obe nápravy. Kombinovaný výkon celej sústavy je 270 kW / 367 koní s krútiacim momentom 500 Nm. 


Audi TFSIe
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Vďaka tomu nový variant A6 Avant 55 TFSIe quattro dokáže akcelerovať na stovku za slušných 5,7 sekundy, zatiaľ čo maximálna rýchlosť je na úrovni 250 km/h. To sú ale hodnoty, aké od obdobne výkonného kombi vyššej strednej triedy očakávame, prejdime tak k tomu, aké sú benefity hybridnej verzie.

Domov
Zdieľať
Diskusia