Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. marca 2020, 10:48
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Igor Matovič naložil Ficovi: Papalášizmus za stovky tisíc eur skončil

NEWS IGOR MATOVIČ ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Premiér sa poďakoval ministrovi vnútra za to, že zrušil ochranku pre Roberta Fica, ktorý si ju nárokoval posledné dva roky neprávom.

Opozičný poslanec Robert Fico o polnoci prišiel o svoju ochranku, ktorú mu štát počas uplynulých dvoch rokov platil aj napriek tomu, že na ňu nemal nárok. Rozhodnutie podpísal minister vnútra Roman Mikulec za OĽaNO.

Na situáciu dnes zareagoval aj súčasný premiér Igor Matovič, ktorý už tradične okomentoval aktuálnu informáciu svojsky. Nadpis svojho krátkeho príspevku poňal symbolicky: „Fico z hrušky dole,“ skonštatoval. 

Šéf strany Smer mal ochranku do dnešného dňa nepretržite od roku 2006, kedy sa stal prvýkrát premiérom, a to aj v období, keď bol Smer v opozícii v rokoch 2010 až 2012. „Robert Fico dnešnou polnocou stratil nárok na bezdôvodne pridelovanú ochranku. Zbytočné mrhanie státisícov a bezbrehý papalášizmus skončil. Ďakujem, Roman Mikulec,“ okomentoval Matovič Fica. Papalášom ho nazýval aj v minulosti často, celkovo mohla stáť ochranka dnes už opozičného poslanca štát viac ako milión eur. 

Odporúčané
Robert Fico prišiel o ochranku, štát stála šesťcifernú sumu ročne, aj keď už nebol premiérom Robert Fico prišiel o ochranku, štát stála šesťcifernú sumu ročne, aj keď už nebol premiérom 30. marca 2020, 23:26

Denník N v staršom článku informoval, že „len mzdové náklady na bodyguardov predsedu Smeru za dva roky od jeho odchodu z premiérskej funkcie vysoko presiahli 200-tisíc eur.“ Treba pri tom rátať aj s nákladmi za prevádzku auta a ďalšie bežné výdaje.

Robert Fico odstúpil z funkcie premiéra pred dvoma rokmi po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V tom čase odišiel aj minister vnútra Robert Kaliňák, jeho náhradníčka Denisa Saková ako šéfka rezortu vnútra rozhodla, že predseda strany Smer má na osobnú ochranu nárok bez bližšej špecifikácie dôvodu. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia