Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2020, 19:53
Čas čítania 0:53
Tímea Krauszová

V pondelok sa budú pred obchodmi pravdepodobne vytvárať rady, reťazce varujú, že bez pomoci polície situáciu možno nezvládnu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Niektoré nariadenia sú vraj ťažko realizovateľné.

Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO), ktorá združuje spoločnosti Billa, DM Drogerie Markt, Kaufland, Lidl, Metro, Terno a Tesco, považuje zabezpečenie niektorých povinností za ťažko realizovateľné. Nevedia si predstaviť, že by merali teplotu zákazníkom, očakávajú dlhé rady pred obchodmi a podľa predsedu SAMO Martina Krajčoviča si nevedia predstaviť, že by zamestnanci obchodov mali vyháňať zákazníkov z predajní, pokiaľ porušia tieto nariadenia, píšu v tlačovej správe.

Potrebujú pomoc policajtov alebo armády

„Na vykonateľnosť týchto nariadení je potrebné zapojiť policajný zbor alebo ozbrojené sily, ako je to napríklad aj v iných štátoch v Európe,” zdôraznil predseda SAMO. Podľa TV Markíza navyše hrozí, že si nebude môcť každý zákazník nakúpiť v obchode v blízkosti jeho domova.

Domov
Zdieľať
Diskusia