Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 13:23
Čas čítania 0:42
Tina Hamarova

Facebook daruje 720-tisíc respirátorov americkým zdravotníkom. Hľadá prostriedky na ďalšie milióny kusov

Facebook daruje 720-tisíc respirátorov americkým zdravotníkom. Hľadá prostriedky na ďalšie milióny kusov
Zdroj: Getty images
NEWS FACEBOOK
Uložiť Uložené

Mark Zuckerberg vyhradil respirátory, ktoré mali odložené na prípadné požiare v Kalifornii.

Spoločnosť Facebook na čele s Markom Zuckerbergom chce darovať 720-tisíc respirátorov pre amerických zdravotníkov. Pôvodne ich mali v zásobe pre prípad, že by sa opäť objavili ničivé požiare na západnom pobreží USA.  Následne chce v spolupráci so spoločnosťami ako Apple zabezpečiť viac ako milión ďalších respirátorov či iných ochranných pomôcok. Zuckerberg to napísal na svojom facebookovom účte.

 „Zdravotníci urgentne potrebujú viac ochranných pomôcok. Aby sme pomohli, Facebook daruje 720 tisíc-respirátorov... Pracujeme aj na tom, aby sme zabezpečili milióny ďalších. Dúfam, že ste všetci zdraví a v bezpečí,“  píše Mark Zuckerberg.

Ešte minulý týždeň Facebook ohlásil, že na vrch stránky „News Feeds“ pridá základné informácie o koronavíruse a všetky novinky, ktoré vydáva Svetová zdravotnícka organizácia či miestne zdravotnícke centrá. Sociálna sieť sa chce tiež viac zamerať na monitorovanie správ či statusov, v ktorých sa hovorí o sebapoškodzovaní či samovražde z dôvodu aktuálnej pandémie. Ľudia sú totiž v izolácii omnoho citlivejší. 

Odporúčané
Odborník radí, ako sa nezblázniť z domácej izolácie a psychicky zvládnuť pandémiu koronavírusu Odborník radí, ako sa nezblázniť z domácej izolácie a psychicky zvládnuť pandémiu koronavírusu 20. marca 2020, 9:20

Zuckerberg tiež potvrdil, že všetkých 45 000 zamestnancov Facebooku ako aj on sám, pracujú posledný týždeň z domu, aby predišli šíreniu koronavírusovej nákazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia