Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2020, 11:07
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Michal Truban už nebude kandidovať za predsedu Progresívneho Slovenska, na poste lídra skončí, Beblavý odchádza z politiky

NEWS
Uložiť Uložené

„V priebehu najbližších pár týždňov chceme zvolať prvý snem. Už nebudem kandidovať za predsedu na ďalšom sneme. Z politiky neodchádzam,” povedal Truban.

Michal Truban skončí vo funkcii predsedu Progresívneho Slovenska. Strana sa zároveň odlúči od klubu Spolu, s ktorým bola v koalícii pred parlamentnými voľbami a pokračovať bude samostatne. Michal Truban aj Miroslav Beblavý jasne špecifikovali, že ich dohoda o spolupráci bola len do volieb.

Toto rozhodnutie oznámili lídri strán. na tlačovej konferencii po tom, čo sa PS/Spolu nepodarilo tesne dostať od parlamentu.

Zisk 6,96 % nestačil, pretože ak sa strany vo voľbách zaregistrujú ako koalícia, minimálnou hranicou pre úspešný vstup do NR SR je 7 %. V absolútnych číslach chýbalo PS/Spolu len 926 hlasov. 

Odporúčané
TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky TOP 10 momentov budúceho premiéra Igora Matoviča: Plakal, kričal a vysypával injekčné striekačky 1. marca 2020, 19:57

Michal Truban na úvod poďakoval svojim kolegom, ale aj ľuďom. “Vydržíme a budeme ďalej pokračovať, nevzdávame sa,” povedal s tým, že v politike zostáva. „Treba vyhodnotiť, čo človek urobil a neurobil a vyhodnotiť sebareflexiu.”

„V priebehu najbližších pár týždňov chceme zvolať prvý snem. Už nebudem kandidovať za predsedu na ďalšom sneme. Z politiky neodchádzam,” povedal. Michal Truban zatiaľ nešpecifikoval, či budú chcieť napadnúť výsledok volieb, dodal, že majú 10 dní na to, aby sa rozhodli. 

Slovo si následne zobral Beblavý, ktorý rovnako skonštatoval, že na predsedu strany Spolu už kandidovať nebude. „Potrebujeme nový štart aj nové tváre,“ povedal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia