Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2020, 20:11
Čas čítania 1:46
Tímea Krauszová

V Poľsku žije v „zónach bez LGBTI“ až dvanásť miliónov ľudí, mestá a obce postupne prijímajú diskriminačné rozhodnutia

NEWS HOMOFÓBIA LGBT+ POĽSKO
Uložiť Uložené

Tieto rozhodnutia sú vraj o ochrane mládeže „pred skazenosťou a sexuálnou indoktrináciou“.

Už jedna tretina poľských obcí prijala rozhodnutia, ktoré diskriminujú LGBTI komunitu a uvoľňujú cestu nielen intolerancii, ale aj nenávisti a násiliu. 

Na základe týchto rozhodnutí môžu mestské zastupiteľstvá odmietnuť poskytnúť komunite napríklad peniaze zo štátneho rozpočtu, môžu im zakázať používať budovy, ktoré patria mestu či regiónu a snažia sa tiež zrušiť dúhové pochody.  Argumentujú pritom kresťanskými základmi poľskej spoločnosti a tvrdia, že tým ochránia deti pred skazenosťou. O situácii u našich susedov píše portál Balkan Insight.

Chcú ochrániť mládež

Tieto rozhodnutia sú vraj o ochrane mládeže „pred skazenosťou a sexuálnou indoktrináciou“. Na diskriminačné praktiky už upozornili medzinárodné inštitúcie, vrátane inštitúcií EÚ. Európsky parlament napríklad odsudzuje takúto diskrimináciu a pripomína, že školy by mali chrániť práva všetkých žiakov. Preto žiada členské štáty, aby podnikli kroky, ktoré môžu viesť k zastaveniu šikanovania, zneužívania či izolácie, ktorú môžu zažívať ľudia s inou než heterosexuálnou orientáciou.

Späť
Zdieľať
Diskusia