Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2020, 11:01
Čas čítania 0:30
Tina Hamarova

Vo Viedni povrdili prvý prípad nákazy koronavírusom

NEWS VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Ide o 72-ročného muža. Previezli ho do nemocnice Kaiser-Franz-Josef.

Nákaza koronavírusom Covid-19 sa potvrdili u prvého pacienta vo Viedni. Pre noviny Wienerzeitung to potvrdila kancelária mestského radcu Petra Hackera. Muž bol podľa hovorcu nemocničnej asociácie najskôr izolovaný v nemocnici Rudolfstiftung vo viedenskom okrsku Landstrasse. Po poludní ho previezli do nemocnice Kaiser-Franz-Josef, ktorá sa špecializuje na infekčné choroby.

Nemocnica KFJ je vyčlenená špeciálne pre pacientov, u ktorých je podozrenie na koronárne prípady a choroby vo Viedni, má kapacitu až 500 lôžok.

Odporúčané
V Rakúsku potvrdili dva prípady nákazy koronavírusom V Rakúsku potvrdili dva prípady nákazy koronavírusom 25. februára 2020, 12:57

Dvoch pacientov, u ktorých sa potvrdila nákaza Covid-19, hospitalizovali v utorok aj v Tirolsku. O koronavíruse v hlavnom meste sa hovorilo už v stredu. Pre podozrenie z nákazy uzatvorili školu BGRG 8 Gymnasium. Miestne médiá spomínali učiteľa, ktorý sa mal nakaziť počas dovolenky v severnom Taliansku. Prvotné testovanie sa uňho nepotvrdilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia