Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2020, 15:28
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Sledovacie komando Mariana Kočnera mal sledovať niekto ďalší, vraj z akcie existujú aj fotografie

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Z informácií z vyšetrovacieho spisu, ktoré dnes zverejnil denník SME, vyplýva, že niekto sledoval sledovacie komando a nafotil ho pri práci.

Počas posledných mesiacov vyplávali na povrch informácie aj o tom, že Marian Kočner si mal údajne zaplatiť sledovacie komando, na čele ktorého stál Peter Tóth – bývalý príslušník SIS. Jeho členovia Miroslav Kriak a Štefan Mlynarčík už pred súdom v súvislosti s dvojnásobnou úkladnou vraždou potvrdili, že skutočne novinárov sledovali, údajne však nevedeli, že si ho mal sledovanie objednať Marián Kočner. Okrem Jána Kuciaka sledovali aj ďalších novinárov, ktorí dnes majú prístup k vyšetrovaciemu spisu. 

Aj vďaka tomu denník SME informuje o tom, že skupinu, ktorá podľa všetkého na pokyn Mariana Kočnera sledovala novinárov pred vraždou Kuciaka, niekto taktiež sledoval. Skupina mala vedieť, kto sú a komu patria autá, ktoré používali a dokumentovala aj ich ďalšie aktivity, napríklad, ktoré miesta navštevovali a koho, resp. čo fotili. Podľa SME prichádza do úvahy, že sledovanie Kriaka a Mlynarčíka mohla vykonávať niektorá zo spravodajských služieb štátu.

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15


Dôkazom o sledovaní sledovacieho komanda Mariana K. má byť správa, ktorú v apríli minulého roka poslal úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra do centrály NAKA.

Domov
Zdieľať
Diskusia