Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. februára 2020, 9:25
Čas čítania 0:53
Matej Krajčovič

Markíza vysvetľuje vulgarizmus v živom vysielaní Telerána. Diváčke vraj predtým viackrát volal anonym

ZAUJÍMAVOSTI TV
Uložiť Uložené

Telefonát zo súťaže o 2 500 eur preto považovala za ďalší žart.

Do živého vysielania televíznej relácie Teleráno na Markíze sa v piatok dostal vulgarizmus. Extrémne podráždene, slovami „Teraz mi volal, neviem, nejaký neznámy, volaký k***t sa so mnou zahráva.“ reagovala súťažiaca, ktorá neverila, že sa dostala do hry o 2 500 eur. 

Blog Omediach.com teraz priniesol aj vyjadrenie televízie. 

„Nešťastný incident nám neskôr v telefonáte vysvetlil jej manžel. Celá situácia ich veľmi mrzí, bola však následkom nedorozumenia. Diváčke totiž v ranných hodinách volal neznámy volajúci z utajeného čísla už sedemkrát bez toho, aby sa ozval. V čase, keď jej volali moderátori, netušila, že je v živom vysielaní a telefonát z Markízy považovala za ďalší nemiestny žart,“ stojí v stanovisku televízie. 

Podobná súťaž, kedy je nutné telefonát zdvihnúť s presne stanovenými slovami, beží aj v rádiu Expres. 

Explicitné vulgarizmy sa vo vysielaní objavovať nemôžu, obzvlášť nie v programe, ktorý nie je označený ako neprístupný pre mladších divákov. V prípade živého vysielania ale môže byť kontrola obsahu problematická. 

V zahraničí je preto pomerne bežné, že živé vysielanie veľkých udalostí, ako je odovzdávanie Oscarov alebo finále Superbowlu, je v skutočnosti o pár sekúnd posunuté, aby mali cenzori šancu podobné incidenty „vypípať“. 

Odporúčané
Vulgárny telefonát v Teleráne: Volaký k***t sa so mnou zahráva, reagovala volajúca na súťaž o 2 500 € Vulgárny telefonát v Teleráne: Volaký k***t sa so mnou zahráva, reagovala volajúca na súťaž o 2 500 € 21. februára 2020, 11:14

Markízácke Teleráno malo v minulosti aj iný problém. Známy kuchár Ľubomír Herko v roku 2016 vo vysielaní predviedol vtip, ktorý mal simulovať šňupanie kokaínu a jeho zarovnávanie kreditkou. Na stole nechýbal ani zväzok bankoviek. 

Situáciou sa vtedy zaoberala aj licenčná rada, no všetko vyriešili mastnej pokuty

Domov
Zdieľať
Diskusia