Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2020, 10:00
Čas čítania 1:44
Martin Mičuda

Nový Leon od Cupry vyzerá fantasticky. 310-koňový dvojliter premiérovo dopĺňa plug-in hybrid

Nový Leon od Cupry vyzerá fantasticky. 310-koňový dvojliter premiérovo dopĺňa plug-in hybrid
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.seat-mediacenter.com/newspage/presskits/CUPRA-Leon/photos.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">seat-mediacenter.com</a>
TECH CUPRA LEON
Uložiť Uložené

Aj nová generácia prichádza ako hatchback i kombi.

V rámci nemeckého koncernu VW Group je rok 2020 veľmi dôležitý, keďže ako samotný Volkswagen, tak i sesterské značky Škoda a Seat uvádzajú na trh svoje najdôležitejšie modely – zástupcov nižšej strednej triedy. Stali sme sa pritom svedkami zaujímavej skutočnosti – značka Cupra predstavila vrcholný variant modelu Leon ešte skôr ako došlo k predstaveniu koncernových alternatív Golf GTI a Octavia RS.

Veľkolepá prezentácia sa odohrala v Barcelone, kde Seat, respektívne nedávno osamostatnená odnož Cupra uviedla Leon v ostrom vyhotovení, ktoré je čoraz populárnejšie. Nová generácia opäť prichádza ako 5-dverový hatchback i štýlové kombi s dodatkom Sportstourer.

Nový Leon od Cupy vyzerá fantasticky. 310-koňový dvojliter premiérovo dopĺňa plug-in hybrid
Zdroj: www.seat-mediacenter.com

V oboch prípadoch sme svedkami veľmi vydareného exteriéru, ktorý bol doplnený o agresívnejšie tvarované nárazníky, väčšie kolesá (štandardom 18", za príplatok 19") a viaceré medené detaily. Tie sú pre značku Cupra typické, rovnako tak plne LED-kové svetlá na oboch koncoch, a to už v rámci základnej výbavy. O brzdenie sa starajú brzdy Brembo s brzdovými kotúčmi s priemerom 370 mm.

Novinku následne zdobí zaujímavý šedý lak čierne doplnky, ktoré štandardne vystriedajú inak chrómové časti karosérie. Za zmienku stoja aj koncovky výfuku, ktoré sú odlišné od danej verzie – buď ide o podlhovastú dvojicu alebo štyri oválne koncovky.

Domov
Zdieľať
Diskusia