Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. februára 2020, 20:23
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Fobia Kid vydáva antifašistickú skladbu. S náckami má negatívne skúsenosti, obmedzujú slobodu slušných ľudí

HUDBA FOBIA KID
Uložiť Uložené

Aj člen Dogmy sa pridáva k interpretom, ktorí sa vyjadrujú k aktuálnej téme extrémizmu v rape a politike.

 

Fobia Kid vydáva skladbu s názvom Caps Lock, ktorú vytvoril, aby vyjadril svoj jednoznačný názor na súčasnú tému extrémizmu. V texte opisuje konkrétne momenty, ktoré sa opierajú o skutočnosti a dáva jasne najavo, že hákové kríže nemajú čo robiť v hudbe, ani v uliciach. S „náckami“ má aj osobné negatívne skúsenosti a už od malička vie, že je to zlo, ktoré si nezaslúži pozornosť a už vôbec nie podporu.

Člen Dogmy hovorí aj o tom, ako robia kontroly vo vlakoch a agresívne napádajú ľudí inej farby pleti. Fobia si zároveň z názorov extrémistov uťahuje a pripomína, že za prejavy nenávisti sa môžu dočkať zápisov trestnom registri.

Reaguje aj na názory niektorých nedemokratických strán, že by nám bolo lepšie, keby sme boli samostatná krajina ak ide o potraviny. Úsmevne sa pýta, či by sme chceli piť len Smädný mních a jesť ovčí syr. Na záver dodáva, že nepodporuje žiadnu politickú stranu, ide tak v prvom rade o vyjadrenie hodnotového názoru. Ten je však rovnako dôležitý, ako ten volebný. 

Odporúčané
Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? 12. februára 2020, 16:11
Domov
Zdieľať
Diskusia