Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2020, 16:18
Čas čítania 0:58
Peter Hlavička

adidas tvrdí, že vyrobil najrýchlejšie tenisky na svete

adidas tvrdí, že vyrobil najrýchlejšie tenisky na svete
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Dokážu Adizero Pro predbehnúť kontroverzný model Air Zoom Alphafly NEXT% od značky Nike?

Športové odvetvie behu na dlhé trate rieši v posledných mesiacoch jednu veľký kauzu. Bežec Eliud Kipchoge, ktorý ako prvý zabehol maratón pod 2 hodiny, bol totiž kritizovaný za svoju obuv od značky Nike.

Prototyp tenisiek Air Zoom Alphafly NEXT% mal totiž vďaka uhlíkovým vláknam v podrážke poskytnúť bežcovi nadpriemernú výhodu a práve vďaka nej tak údajne Eliud vyhral. 

Odporúčané
Rekordne zabehnutý maratón bol podvod, tvrdia niektorí bežci. Útočia na výrobcu tenisiek Nike, ktorý je údajne na vine Rekordne zabehnutý maratón bol podvod, tvrdia niektorí bežci. Útočia na výrobcu tenisiek Nike, ktorý je údajne na vine 18. októbra 2019, 12:54

Podľa medzinárodnej atletickej asosiácie by obuv v žiadnom prípade nemala asistovať bežcovi pri behu, resp. ho zvýhodňovať, no kedže pravidlá tieto kritéria nešpecifikujú presne, asociácia sa už od októbra 2019 snaží nájsť spôsob, ako regulovať výrobcov športovej obuvi.

Domov
Zdieľať
Diskusia