Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 9:26
Čas čítania 0:33
Matej Krajčovič

Slovensko sa musí pripraviť na mohutný vietor. Fúkať bude v nárazoch až 180-kilometrovou rýchlosťou

NEWS SHMÚ
Uložiť Uložené

Výstrahy platia pre takmer celé územie krajiny.

Slovensko sa dnes musí pripraviť na silný vietor a možné záplavy. Slovenský hydrometerologický ústav vydal sériu výstrah, ktorá sa v utorok týka takmer celej krajiny. 

Na západe sú ohrozené najmä okresy Bratislava, Pezinok a Malacky, kde môžu poryvy vetra medzi 11-tou až 14-tou hodinou v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 115 km/h.  

Slovensko sa musí pripraviť na mohutný vietor. Fúkať bude v nárazoch až 180-kilometrovou rýchlosťou
Zdroj: SHMU
Ešte horšie na tom bude sever stredného Slovenska, najmä v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Tu sú ohrozené najmä lokality nad 1 500 m n. m., kde môže fúkať až 180-kilometrovou rýchlosťou. Ako orkán je pritom označovaný už vietor s rýchlosťou 118 km/h. Najsilnejší vietor sem príde poobede, medzi 15-tou až 20-tou hodinou a počítať treba aj s vyšším objemom dažďa. 

V oboch lokalitách dnes platí najvyšší tretí stupeň výstrahy, prvý alebo druhý je ale vyhlásený aj v v ostatných krajoch, s výnimkou niektorých okresov na juhu stredného Slovenska. 

Domov
Zdieľať
Diskusia