Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 13:03
Čas čítania 0:42
Matej Krajčovič

Herec Joaquin Phoenix sa priviazal o transparent na londýnskom moste, kde vyzýval k vegánstvu

NEWS JOAQUIN PHOENIX
Uložiť Uložené

On sám je vraj vegánom, už odkedy mal tri roky.

Americký herec Joaquin Phoenix vlani exceloval pri stvárnení filmového Jokera, no do pozornosti médií sa dostáva aj teraz vďaka svojmu aktivizmu.

Daily Mail si všimol jeho víkendovú akciu na známom moste Tower Bridge cez Temžu. 45-ročná hviezda podporila skupinu bojujúcu za práva zvierat, vyzývajúcu Londýnčanov na prechod k vegánskej strave

„Industriálne farmy ničia našu planétu. Staňte sa vegánmi,“ hlásal ich obrovský transparent.

Filmový Joker Joaquim Phoenix vyzýval na prechod k vegánstvu. O pár hodín na to získal cenu BAFTA
Zdroj: flickr.com / Animal Equality
Odporúčané
Joaquina Phoenixa alias Jokera zatkla polícia na klimatickom proteste Joaquina Phoenixa alias Jokera zatkla polícia na klimatickom proteste 11. januára 2020, 14:55

Vyjadril sa však aj sám Phoenix: „Myslím, že mám osobnú zodpovednosť za to, aby som konal práve teraz a jedna cesta, ako zmierniť klimatické zmeny, je upraviť našu spotrebu a prejsť na rastlinú stravu,“ uviedol. Sám je vraj vegánom už od veku troch rokov. 

Tentoraz bol protest pokojný, na rozdiel od toho pred mesiacom vo Washingtone. Tam Phoenix dokonca nakrátko skončil v policajných putách.  

Domov
Zdieľať
Diskusia