Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2020, 10:06
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Japonský miliardár hľadal spoločníčku na let okolo Mesiaca. Zrušil to, keď sa mu ozvalo takmer 30-tisíc žien

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podmienky boli jasné. Záujemkyne museli byt slobodné, mať nad 20 rokov, byť pozitívne naladené, želať si svetový mier a chcieť si život užívať naplno.

Len pred pár týždňami médiami kolovala informácia o tom, že japonský miliardár Jusaku Maezawa rozdáva takmer 8 miliónov eur medzi svojich followerov na Twitteri. V roku 2019 mal totiž vysoké tržby, a preto sa rozhodol podeliť s fanúšikmi. Neskôr prostredníctvom rovnakej sociálnej siete hľadal spoločníčku na let okolo Mesiaca. Napokon to však musel zrušiť.

Ako informuje New York Times, Jusaku zverejnil „inzerát“, že hľadá ženu, s ktorou sa vydá na Mesiac v rakete Starship spoločnosti SpaceX. Z údajných osobných dôvodov však napokon inzerát zrušil. Vraj mal z toho zmiešané pocity a má ísť o jeho osobné rozhodnutie.

Záujem o cestu do vesmíru so 44-ročným miliardárom pritom prejavili mnohé nádejné astronautky. Za pár dní sa mu ozvalo takmer 30-tisíc žien. Každá z nich však musela spĺňať niekoľko kritérií. Jednou z podmienok bolo, aby bola slobodná, mala nad 20 rokov, bola pozitívne naladená a aby si želala svetový mier a chcela si život užívať naplno.

Elon Musk ešte v roku 2018 oznámil, že Maezawa bude vôbec prvým civilistom, ktorý poletí na Mesiac. Miliardár musel o svojom rozhodnutí, že sa chystá zrušiť celý projekt, oboznámiť aj čínsku televíziu Abema TV, ktorá sa o tom chystala natočiť reality šou.

Domov
Zdieľať
Diskusia