Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2020, 18:24
Čas čítania 1:03
Matej Krajčovič

Xbox Series X a PlayStation 5: zahráš si nové hry aj na súčasnej generácii konzol?

TECH HRY PS5 XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Microsoft a Sony v tomto smere zrejme stavia na rozličné stratégie.

Už dlhšie sa vie o tom, že 2020 bude rokom, kedy sa dočkáme novej generácie herných konzol. Pred Vianocami príde Xbox Series X aj PlayStation 5.

Pomaly sa dozvedáme tiež to, ako to bude s novými hrami. Engadget si všimol rozhovor Matta Bootyho z Xbox Game Studios, v ktorom potvrdil, že ich nové hry budú ešte nejaký čas bežať na najnovšom Xboxe Series X, aj starších One X, respektíve One S. 

Xbox Series X a PlayStation 5: zahráš si nové hry aj na súčasnej generácii konzol?
Zdroj: Xbox.com

Hráči, ktorí vlastnia aktuálny Xbox, teda nemusia mať obavy, že si novinky už nezahrajú, alebo budú potrebovať pekných pár stoviek eur na úplne novú konzolu. Tí teda túto správu určite privítali s nadšením. 

Odporúčané
Internet si robí srandu z nového Xboxu Series X. Vyzerá vraj ako chladnička alebo raketomet Internet si robí srandu z nového Xboxu Series X. Vyzerá vraj ako chladnička alebo raketomet 14. decembra 2019, 10:46

Sklamaní však budú gameri, ktorým ide o čo najvyšší výkon a najlepšiu grafiku. Keďže Booty potvrdil, že Microsoft bude spätne kompatibilné hry pre Series X aj One vydávať ešte minimálne dva roky, vyrojili sa obavy, že nové tituly ako Halo: Infinite nebudú môcť využívať plný potenciál novej platformy.

Inými slovami, že grafika a engine bude osekaný, aby vedel plynule bežať aj na staršom Xboxe. 

Xbox Series X a PlayStation 5: zahráš si nové hry aj na súčasnej generácii konzol?

Sony volí úplne opačný prístup, píše Wccftech. Jason Schreier z Kotaku otvorene hovoril o tom, že nové exkluzivity pre PlayStation si hráči zahrajú len na pripravovanej päťke.

Možno teda dostanú lepšiu grafiku od základov pripravenú pre nový hardvér, no pred Vianocami budú musieť investovať a súčasnú konzolu vymeniť.

Odporúčané
Sony oficiálne potvrdilo PlayStation 5! Kedy vyjde, aká bude konzola silná a ktoré hry si na nej zahráme? Sony oficiálne potvrdilo PlayStation 5! Kedy vyjde, aká bude konzola silná a ktoré hry si na nej zahráme? 8. októbra 2019, 15:23

Tieto správy z oboch táborov sa ale týkajú iba hier, za ktorých vývojom stojí priamo Microsoft alebo Sony. Nie je vôbec jasné, ako sa rozhodne Ubisoft, EA a ďalší. Možno sa budú sústrediť len na najnovšie konzoly, možno potešia aj majiteľov tých súčasných.

Pravdepodobne však aspoň počas prvých rokov stavia na cross-gen stratégiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia