Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2019, 16:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mestá hromadne rušia ohňostroje a ušetrené tisícky eur posielajú Prešovu. Pridá sa aj Bratislava?

NEWS
Uložiť Uložené

Krajské aj okresné mestá pomáhajú Prešovu ako len vedia. Finančnú pomoc odsúhlasili poslanci v Košiciach, niektorí rušia ohňostroje, aby mohli obetiam tragédie poslať viac peňazí.

Predstavitelia slovenských miest si uvedomujú, aké ťažké to momentálne vedenie a hlavne obyvatelia Mukačevskej 7 v Prešove majú, a tak sa rozhodli pomôcť. Okrem príspevkov v hodnote niekoľkých desiatok tisíc eur zároveň hromadne rušia ohňostroje, ktoré vo väčších mestách predstavujú náklady aj vo výške viac ako 1000 eur. Všetky ušetrené peniaze posielajú na transparentný účet, kde už Slováci poslali viac ako 2,6 milióna eur. 

Odporúčané
Výbuch plynu v Prešove: Demolácia bytovky sa začína, na ceste je český špeciál, ľudia poslali poškodeným už dva milióny Výbuch plynu v Prešove: Demolácia bytovky sa začína, na ceste je český špeciál, ľudia poslali poškodeným už dva milióny 12. decembra 2019, 8:20

Mestá rušia ohňostroje a organizujú benefičné udalosti

Liptovský Mikuláš vyčlenil pre obete prešovskej tragédie z minulého piatku 10-tisíc eur. Ďalších 1500 eur ušetrilo mesto na ohňostroji, ktorý tento rok nebude. Peniaze rovnako poputujú Prešovu: „Je to krásna myšlienka a my sme ju vypočuli. Peniaze, ktoré boli určené na silvestrovský ohňostroj, presunieme radšej na účet mesta Prešov pre ľudí zasiahnutých výbuchom plynu na Mukačevskej ulici. Objednávku na silvestrovský ohňostroj v Liptovskom Mikuláši som už zrušil,“ povedal primátor Ján Blcháč.

Domov
Zdieľať
Diskusia