Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 9:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oscar Isaac a John Boyega dúfali, že Finn a Poe budú v Star Wars homosexuálnym párom. Splnil im režisér ich želanie?

FILMY A SERIÁLY LGBT+ STAR WARS
Uložiť Uložené

Vo filme bude komunita LGBTI zastúpená, nepôjde však o homosexuálny vzťah medzi dvomi hlavnými postavami.

Reprezentácia LGBTI komunity nie je zatiaľ v Disneyho filmoch vôbec citeľná, čo v blížiacom sa roku 2020 nemusí znamenať nič pozitívne. Mnohí by si želali, aby sa to nejakým spôsobom zmenilo, no zdá sa, že Disney nechce svoje postavy stavať do určitých pozícií len preto, že sa to dnes patrí. Miesto toho sa zrejme dočkáme prirodzene homosexuálnych párov, ktoré nepôsobia nasilu. Aj u Elsy z Frozen už od prvého dielu čakáme, že pôjde o lesbičku. Tvorcovia však jej sexuálnu orientáciu budujú postupne, čo je len dobre. 

Odporúčané
Rey používa Silu na stormtrooperov a Darth Sidious hovorí o poslednom súboji svetla proti temnote Rey používa Silu na stormtrooperov a Darth Sidious hovorí o poslednom súboji svetla proti temnote 2. decembra 2019, 9:19

Silnejší homosexuálny pár chýba aj v univerze Star Wars, čo sa podľa všetkého nezmení ani s príchodom The Rise of the Skywalker, záverečného filmu v ságe Skywalkerovcov. Oscar Isaac v rozhovore pre Variety prezradil, že dúfal a veril, že sa postavy Finna a Poeho dočkajú romantickej linky. Ich chémia v príbehu a vo všetkých scénach tomu taktiež pomáha a viackrát nám bolo naznačené, že by sa niečo podobné skutočne mohlo stať. Herci to nakoniec sami od začiatku podporovali. 

Isaac však prezradil, že sa nič také vo filme nestane. Režisér snímky J. J. Abrams však sľubuje, že LGBTI komunita nejakým spôsobom zastúpená bude. Akým, to sa dozvieme už 19. decembra, keď má epické ukončenie 40-ročného príbehu Star Wars premiéru ako na Slovensku, tak v Česku.

Anketa:
Vadilo by ti, keby sa Finn a Poe stali v Epizóde IX párom?
Áno
Nie
Áno
77 %
694 Hlasov
Nie
23 %
206 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia