Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 8:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Juhokórejský zombie seriál to poňal originálne. Kingdom sa odohráva v 17. storočí, kde sú bežní ľudia podradní a zombie hladní

Juhokórejský zombie seriál to poňal originálne. Kingdom sa odohráva v 17. storočí, kde sú bežní ľudia podradní a zombie hladní
FILMY A SERIÁLY KINGDOM
Uložiť Uložené

Netflix má v rukáve ďalší potenciálny hit. Kingdom sa pritom chystá už na svoju 2. sériu.

Kingdom je originálny juhokórejský seriál, ktorý po celom svete distribuuje Netflix. Premiéroval začiatkom tohto roka (písali sme o ňom minulý december) a postupne si získava srdcia všetkých fanúšikov post-apo/zombie žánru. Dejovo sa v ňom prenesieme na začiatok 17. storočia v Kórei, ktorá sa zotavuje z japonskej invázie. Nachádzame sa v Joseon období, keď sa princ Yi Chang (Ju Ji-hoon) pomaly pripravuje na nástup na trón. Krajinu zužuje hladomor, choroby, sociálna nerovnosť, no ten najväčší problém ich ešte len čaká. 

Princ sa aj napriek rozkazom svojej matky a kráľovnej rozhodne zistiť, čo sa stalo s jeho chorým otcom. A aj keď sám nie je bez viny, objaví sprisahanie na najvyššej úrovni. Vydá sa naprieč krajinou hľadať doktora, ktorý ho ošetroval, no zistí, že prišiel neskoro. Nákaza sa rozšírila a z ľudí sa stávajú hladné monštrá, ktoré v noci hybernujú a cez deň hľadajú potravu. 

Juhokórejský zombie seriál to poňal originálne. Kingdom sa odohráva v 17. storočí, kde sú bežní ľudia podradní a zombie hladní

Hlavnej úlohy princa sa v šiestich epizódach ujme Ju Ji-Hoon (Along with the Gods, Dark Figure of Crime). Kingdom režíroval Kim Seung-Hun (thriller Tunnel a Až na doraz) a scenár napísal Kim Eun-Hee, ktorý čerpal zo svojej komiksovej adaptácie Land of the Gods. Seriál je vo svojom žánri sviežim závanom originality a postupného budovania deja a vzťahov medzi postavami.

Odporúčané
Recenzia: Kingdom je najlepší seriál, ktorý nepozeráš. Vynikajúcu 2. sériu zombie akcie zhltneš za jeden deň Recenzia: Kingdom je najlepší seriál, ktorý nepozeráš. Vynikajúcu 2. sériu zombie akcie zhltneš za jeden deň 18. marca 2020, 13:29

Netlačí na pílu, nesnaží sa o nasilu a nefunkčné cliffhangery (aj ten na konci prvej série je skvelý) a okrem 2-3 dejových momentov sa dokonca zameriava na racionálne správania svojich postáv. No chápeš to? Zombie apokalypsa, v ktorej niektorí hrdinovia nie sú úplne vymletí? Recenziu na tento počin od AMC by som si prečítať veru nechcel. 

Juhokórejský zombie seriál to poňal originálne. Kingdom sa odohráva v 17. storočí, kde sú bežní ľudia podradní a zombie hladní

Okrem originálne prostredia a uchopenia témy sa môžeš tešiť na sympatické, viacvrstevné postavy, množstvo intríg, politickú hru, skvelé súboje so zombie a nové pravidlá v boji proti nim, ale aj vo vzorcoch ich správania. To všetko podčiarkuje skvelá technická stránka, rovnako dobrí herci a pútavý príbeh. Musíš sa len dostať cez prvú epizódu, ktorá je trochu pomalšia.

Následne sa však už Kingdom rozbehne, a ty sa pristihneš, že si práve našiel ďalší binge-watch materiál. Prvá séria má len 6 epizód, no ide o hodinový formát. Nemusíš však zúfať, ak ju zhltneš okamžite a budeš hladný po pokračovaní. Druhá séria totiž na Netflix dorazí už v marci 2020. 

Ak máš chuť na niekoľkohodinový zombie seriál, ktorý vsádza na akciu, politiku, postavy a intrigy s tým, že z diváka nerobí hlupáka, Kingdom je presne pre teba. A obľúbia si ho aj tradiční fanúšikovia zombie žánru tešiaci sa na nejaké tie nemilosrdné zabitia. Nakoniec, nachádzame sa v období samurajov, a tí so zombíkmi vedia pekne zatočiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia