Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
16. septembra 2017 o 10:29
Čas čítania 0:00
Simona M.

Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ak máš chuť na sladký obed, toto je tá správna voľba. Sýty ryžový nákyp s dávkou bielkovín a čokoládou rozhodne stojí za vyskúšanie.

Obed, dezert, potréningové jedlo... skrátka výborná možnosť pri každej príležitosti. Ryžový nákyp si asi mnohí pamätáme zo školských jedální preliaty presladeným ovocným sirupom. My sme si pripravili recept na čoko verziu s vyšším obsahom bielkovín. Príprava je jednoduchá, povariť ryžu, vmiešať zvyšné suroviny a šup s nákypom do rúry. Nákyp je pomerne sýty, takže ak si ho chceš dopriať len ako dezert, nakrájaj si ho na viacero menších kúskov. Chceli sme ho v pevnejšej konzistencii, no ak preferuješ šťavnatejšiu a kašovitejšiu verziu, stačí priliať viac vody/mlieka.

INGREDIENCIE

200g ryže (použili sme basmati)

300ml mlieka

2 vajíčka

400ml vody (ak chcete kašovitejšiu konzistenciu použite viac)

30g kakaa

30g horkej čokolády

20g kokosového oleja

1 odmerka proteínu

sladidlo podľa chuti (použili sme stéviu)

Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Ryžu prepláchneme a dáme variť najprv len vo vode, potom prilejeme mlieko. Ryžu občas premiešame a varíme až dokiaľ nevsiakne všetku tekutinu. Potom do nej pridáme žĺtky, kakao, kokosový olej, nasekanú čokoládu a sladidlo podľa chuti. Ryžu poriadne premiešame a po roztopení čokolády ju dáme vychladnúť. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do mierne vychladnutej ryže. Ryžovú zmes vylejeme do zapekacej formy (rozmer 20x20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút na 180°C. Nákyp necháme vychladnúť, nakrájame a podávame ozdobený kopčekom gréckeho jogurtu a roztopenou čokoládou.

Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Obľúbená klasika! Vyskúšaj skvelý čokoládový ryžový nákyp s podielom bielkovín (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu ( z celkového množstva vyjdu 4)

Kalórie: 372

Bielkoviny: 18g

Sacharidy: 47g

Tuky: 14g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffallo tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia