Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. novembra 2019, 12:01
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Liptove je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Situáciu monitoruje aj polícia a hasiči

NEWS LIPTOV POČASIE
Uložiť Uložené

Dnešné počasie je poriadne divoké.

Počasie na Slovensku bude v priebehu dnešného dňa veľmi upršané. Pre niektoré z krajov Slovenský hydrometeorologický ústav dokonca vydal výstrahy druhého stupňa. Podľa informácií polície mal dážď na Liptove dvihnúť hladiny vodných tokov do takej miery, že hrozí zaplavenie niektorých ciest. Situáciu v oblasti Demänovskej doliny aktuálne monitorujú policajní príslušníci.

V spomínanej Demänovskej Doline starostka Ľubomíra Klepáčová vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity. „Výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa naplnili, intenzívne prší. Situáciu celý čas monitorujeme, robia sa všetky protipovodňové opatrenia. Dážď zatiaľ neustáva, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej,“ povedala pre Teraz.sk.

Tretí stupeň bol následne vyhlásený v ďalších piatich obciach na Liptove. „Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ tvrdia meteorólogovia. 3. stupeň povodňovej aktivity je aktuálne vyhlásený v okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Gelnica.

Domov
Zdieľať
Diskusia