Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 13:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tom Hanks ako dobrosrdečný moderátor mení ľudské životy. Zaútočí emotívna dráma na Oscara?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hanks sa opäť chopil pozoruhodnej roly.

Fred Rogers patril medzi legendy televíznych zabávačov pre deti. V dojemnej dráme A Beautiful Day in the Neighborhood jeho postavu stvárni oscarový Tom Hanks. V rámci svojej práce je k Rogersovi vyslaný cynický žurnalista Tom Junod (Matthew Rhys).

Ten sa svojej šéfke sťažuje, že bol najatý na investigatívnu novinárčinu, a nie na rozhovory s detskými zabávačmi. Interview, ku ktorému pristupuje skepticky, mu však úplne zmení pohľad na život.

Už len pri samotnom sledovaní traileru si určite uvedomíš, že pôjde o skutočne srdcervúcu drámu, na ktorú budú diváci chodiť do kina s balíčkami vreckoviek. A nie je vylúčené, že by sa snímke mohol pritrafiť aj nejaký ten Oscar.

Okrem hlavnej dvojice vo filme uvidíme hercov, ako Enrico Colantoni, Wendy Makkena, Chris Cooper, Tammy Blanchard či Susan Kelechi Watson. Snímku režírovala 40-ročná Američanka Marielle Heller, ktorá bola za svoju komediálnu drámu Denník pubertiačky z roku 2015 ocenená na Berlínskom medzinárodnom filmovom festivale. 

Scenár napísala dvojica Micah Fitzerman-Blue (Maleficent: Mistress of Evil) a Noah Harpster (seriál od Aplle TV+ For All Mankind). Slovenská premiéra je plánovaná na 26. marca (březen) 2020. V Česku však budú môcť diváci sledovať film už od 5. marca 2020. A Beautiful Day in the Neighborhood si na Rotten Tomatoes zatiaľ udržuje od kritikov veľmi slušný priemerný rating 8,09/10. Viac sa o snímke dočítaš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia