Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2019, 12:17
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

V Poľsku sa narodili unikátne dvojičky s rozdielnou farbou pleti

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

Bielu farbu pokožky malej Joanny zapríčinil nedostatok pigmentu v koži.

Nemocnica v poľskom meste Lodž si na svoje konto môže pripísať skutočný unikát. Na pôrodnej sále sa totiž mamičke podarilo porodiť dvojčatá s rozdielnou farbou pleti. Zapríčinila to genetická porucha súvisiaca s výrobou melanínu zvaná albinizmus. Informuje o tom miestny denník Dziennik Łódzki

Dievčatko Joanna je biele, chlapček Jason naopak tmavý. Ich rodičia sú obaja černosi, ktorí do Poľska prišli z rodného z Kamerunu. Albinizmus, ktorý sa prejavil práve u dcérky, však pre nich nebol žiadnym veľkým prekvapením. Z matkinej strany sú totiž albíni jej strýko či dvaja bratia. Taktiež aj v otcovej rodine niektorí predkovia trpeli touto poruchou.

„Nezáleží mi na farbe ich pleti. Všetko záleží na postoji ľudí,“ tvrdí otec rozkošných dvojčiat. Hoci sa do Poľska presťahovali len kvôli štúdiu, plánujú tam aj zotrvať. S malou Joannou sa totiž nechcú vracať do Afriky, pretože svetlá albínska pokožka je veľmi citlivá na ostré slnečné lúče.

Aj napriek tomu, že ide o veľmi zriedkavý prípad, rozhodne nie je prvý. Už niekoľkokrát sa medializovalo, že sa narodili dvojičky s rozdielnou farbou kože. Niektorí si na tom dokonca postavili „kariéru“ a na Instagrame s názvom Little Strong Girls, ktorý im spravujú rodičia, majú aktuálne takmer 70-tisíc sledovateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia