Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2015, 13:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Luky

Jason Statham a Neesonov nesmrteľný Brian Mills z Taken mieria do seriálových vôd

FILMY A SERIÁLY JASON STATHAM
Uložiť Uložené

Viva La Medness adaptácia románu J.J. Connollyho v čele s Jasonom Stathamom začína dostávať reálne kontúry, podobne je na tom Taken so seriálovým spracovaním.

Gaumont International Television (Hannibal, Hemlock Grove) vyvíja seriál Viva La Medness, založený podľa románu J.J. Connollyho s rovnakým názvom, ktorý nasleduje jeho predošle dielo Layer Cake, no tentokrát v hlavnej úlohe s Jasonom Stathamom (Kuriér, Furious 7). Tento román bol už prevedený do celovečernej podoby ešte v roku 2004 v hlavnej úlohe s Danielom Craigom. Tentokrát bude príbeh Viva La Medness sledovať drogového dílera v Karibiku, ktorý sa snaží dostať z kriminálneho sveta, ale jeho minulosť mu to tak ľahko nedovolí. Doma v Londýne je stále hľadaný a preto sa bude musieť neskôr spojiť s dvoma londýnskymi gangstrami: „hrozivým" Sonny Kingom a jeho paranoidným partnerom Royom „Twitchy” Burnsom. Kto si tieto postavy v seriáli zahrá, ešte zatiaľ nie je zverejnené.

Práva k projektu vlastní práve Statham spolu so Stevenom Chasmanom a rovnako obidvaja spolu budú výkonnými producentmi seriálu. Connolly píše scenár a rovnako ako obidvaja páni vyššie bude výkonným producentom. 

„Viva La Medness s jeho fascinujúcimi charaktermi a spletitým príbehom je výbušný koktail akcie a zábavy, ktorú dokáže vytvoriť iba J.J. Connolly," prehlásil o pripravovanom projekte Katie O’Connell Marsh, generálny riaditeľ spoločnosti Gaumont International Television.

Jason Statham a Neesonov nesmrteľný Brian Mills z Taken mieria do seriálových vôd

Druhá časť novinka sa taktiež zameriava na seriál, tentokrát bude ale reč o Taken. Brian Mills nám očividne nepovedal svoje posledné slovo. Po poslednom diele trilógie Taken sa aj v diváckych kruhoch uvažovalo, či sa Luc Besson nepustí do ďalšieho pokračovania. Nakoniec sa rozhodol, po tom, čo získala práva na sériu televízia NBC, spraviť seriálový prequel, kde budeme môcť sledovať počínanie mladého Briana Millsa ešte ako tajného agenta. Samozrejme, že hlavnú úlohu už nestvárni Liam Neeson, ale jeden z jeho mladších kolegov. Na castingu bude mimoriadne záležať. Zvládnuť povahový aj hlasový charakter Liama Neesona ako Briana Millsa predsa nie je pre každého.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

O rozhodnutí pre pokračovanie tejto série, aj keď televíznej a prequelu, rozhodol úspech všetkých filmových spracovaní. Prvý diel z roku 2008 získal veľa pozitívnych ohlasov a príjemne prekvapil. O réžiu sa postaral Pierra Morela. 226 miliónov dolárov po celom svete nebolo zlé číslo a stačilo to na ďalšie pokračovanie Taken 2 (2012), kde však išla kvalita mierne dolu, no divákom to až tak veľmi nevadilo a film si zarobil pekných 376 miliónov dolárov. A tak sa natočil aj tretí diel, kde sa kvalita filmu a príbehu znížila pomaly na úroveň mrazu, no na číslach sa to až tak neprejavilo, keďže 325 miliónov dolárov nebolo určite zlým výsledkom. O réžiu sa na pokračovaniach postaral Olivier Megaton.

Kto bude režírovať nový seriál sa ešte s určitosťou nevie. Vie sa, že vedľa Bessona sa na produkcií budú podieľať prezident EuropaCorp, Matthew Gross, a televízny spolupredsedovia EuropaCorp Thomas Anargyros a Edouard de Vesinne. Tak vyzerá to, že fanúškovia tejto série si prídu v najbližšej dobe na svoje a pre tých, čo si nevedia predstaviť Taken bez Liama Neesona, je tu ešte stále možnosť ďalšieho pokračovania Taken 4, ale to je zatiaľ veľmi otvorené.   

Domov
Zdieľať
Diskusia