Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2016, 12:59
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Nolanov Dunkirk bude čistokrvný a našľapaný vojnový film, tvrdí oscarový Mark Rylance

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN
Uložiť Uložené

Posledný držiteľ zlatej sošky za vedľajšiu rolu vyjadril svoj názor na nový film tohto velikána.

Na každý film Christophera Nolana sa v celom Hollywoode poctivo čaká s obhryzenými nechtami na rukách aj nohách. A Dunkirk v žiadnom prípade nebude výnimkou. Viacerých síce prekvapilo, že si tento 45-ročný Angličan vybral po scifi Interstellar práve 2. sv. vojnu, no my sa radi necháme prekvapiť, ako sa s tým popasuje. Slovám chvály sa neubránil ani držiteľ Oscara za rolu ruského špióna v minuloročnom Bridge of Spies, Mark Rylance: „Chris je skutočne seriózny a zaujímavý režisér. V podstate všetci velikáni raz za kariéru natočia vojnový film, ale Chrisov scenár je podľa mňa tak brilantný, že Dunkirk bude veľmi jednoduchý, silný a čistokrvný vojnový film o hrozivej udalosti... má potenciál stať sa úžasným zážitkom". Neskôr dodal: „Väčšina starých vojnových filmov začínala pomaly s postupnou výstavbou a vy ste iba hádali, kto prežije a kto zomrie. Tento bude iný. BANG a ste v strede zúfalej situácie."

Ak by ste nevedeli, o akej zúfalej situácii Rylance hovorí, tak iba pripomenieme, že Dunkirk je francúzske mestečko na severe krajiny, ktoré bolo počas vojny evakuované v rozmedzí 8-9 dní a zachránilo sa vtedy takmer 340-tisíc belgických, francúzskych a britských vojakov. Akcia prebiehala takmer bez prestávky, pričom v prvý deň sa evakuovalo len niečo cez 7-tisíc vojakov. Na pomoc boli zavolané všetky druhy lodí, či už išlo o výletné, rybárske či ako-tak pozliepané kúsky plávajúce na vode. Zachrániť sa chcel každý. Vojaci boli totiž obkľúčení nemeckou armádou, ktorá by ich inak s najväčšou pravdepodobnosťou zmasakrovala. Vo filme sa okrem spomínaného Rylancea objaví aj Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard či Harry Styles z kapely One Direction.

(Christpher Nolan na natáčaní Interstellar) 

Nolanov Dunkirk bude čistokrvný a našľapaný vojnový film, tvrdí oscarový Mark Rylance
Zdroj: Paramount/Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia