Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2017, 12:56
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Ako sa tvorili digitálne efekty v Guardians of the Galaxy Vol. 2 a prečo môže modelovanie Rocketa spôsobovať nočné mory?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nahliadnite do postprodukcie jedného z najväčších blockbusterov tohto roka a na vlastné oči si pozrite, ako sa modelovali jednotlivé postavy a efektové sekvencie.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 boli májovým kinohitom a v dnešných dňoch si môžete snímku kúpiť už aj na Blu-ray nosičoch. O snímke už viete prakticky všetko, avšak ak patríte medzi skupinku ľudí, ktorú zaujíma tvorba efektov, zelené plátno a v podstate celá digitálna výstavba filmu, čítajte ďalej.

Na svetlo sveta sa dostalo video od spoločnosti Framestore kombinujúce niektoré z vyše 600 upravených záberov. Na konci prvej minúty napríklad nájdete 3D výstavbu samotného Rocketa, ktorý vám spočiatku môže nahnať hrôzu, keďže sa v procese post-produkcie najskôr vymodeluje jeho kostra, potom svaly a zadajú sa fyzické parametre nasledované renderovaním kože a srste. Okrem neho v ukážke nižšie nájdete aj Baby Groota, takže sa veru je na čo pozerať.

Domov
Zdieľať
Diskusia