Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017 o 22:04
Čas čítania 0:00
Martin Švirik

Slávny román Les Misérables od Victora Huga dostane nové príbehy v seriálovom spracovaní. Postará sa o ne scenárista House of Cards

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nepôjde však o muzikál ani o knižnú adaptáciu.

Britská televízna stanica BBC pripravuje nový seriál o slávnych Les Misérables. Román od francúzskeho spisovateľa Victora Huga z roku 1862 sa už dočkal niekoľkých adaptácií. V roku 2012 sa muzikálové filmové spracovanie Bedárov dočkalo úspechu, po ktorom si odnieslo troch Oscarov a tri Zlaté glóbusy. Režíroval ho Tom Hooper a vo filme sme mohli vidieť hviezdy, ako Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Russell Crowe a Sacha Baron Cohen.

Podľa portálu The Knowledge začne BBC začiatkom budúceho roku natáčať svoje vlastné a nové príbehy Bedárov. Väčšina sa bude točiť v Belgicku kvôli dobovej architektúre, ale uvidíme aj málo zo severného Francúzska. Celý projekt povedie waleský scenárista Andrew Davies. Ten už má s písaním skúsenosti, a to vďaka projektom, ako House of Cards či Bridget Jones's Diary. Davies údajne pracuje na originálnom scenári, takže nepôjde o ďalší remake slávneho muzikálu. Nakoniec prezradil len toľko, že seriál bude obsahovať šesť hodinových epizód. Nám teda nezostáva nič iné, len čakať na ďalšie informácie. 

Slávny román Les Misérables od Victora Huga dostane nové príbehy v seriálovom spracovaní. Postará sa o ne scenárista House of Cards
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia