Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017, 5:02
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Polícia v Los Angeles má otvorených 28 prípadov sexuálneho obťažovania. Najväčšia tohtoročná kauza v Hollywoode tak ešte bude mať dohru

FILMY A SERIÁLY KEVIN SPACEY SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Vyzerá to, že kompetentní sa konečne chopili zodpovednosti.

Policajné oddelenie mesta Los Angeles (LAPD) oznámilo, že má momentálne ohlásených 28 prípadov sexuálneho obťažovania v Hollywoode, pričom šéf tohto oddelenia ešte očakáva ďalšie prípady podobného druhu. Vedenie sa teda rozhodlo vytvoriť špeciálnu policajnú jednotku, ktorá sa týmito prípadmi bude ďalej zaoberať. Advokátka zastupujúca okresný úrad mesta Los Angeles minulý týždeň ohlásila vytvorenie špeciálnej jednotky s cieľom vyšetriť obvinenia zo sexuálneho obťažovania v Hollywoodskych kruhoch, keďže počet obvinení v poslednej dobe rapídne vzrástol. Na začiatku celého procesu stojí ako prvé obvinenie z konca septembra, týkajúce sa Harveyho Weinsteina, čo malo za dôsledok kolaps spoločnosti Weinstein Company (bližšie sme vás informovali napríklad tu).

 

Šéf LAPD, Charlie Beck, prezradil prostredníctvom emailu pre denník Los Angeles Times informáciu o tom, že na vyšetrovanie prípadov sexuálneho obťažovania bolo povolaných 5 tímov,  pričom každý pozostával z dvoch špeciálnych detektívov. Obvinenia sa týkajú napríklad spomínaného producenta Harveyho Weinsteina, herca Eda Westwicka, scenáristu seriálu Girls Murrayho Millera, alebo agenta Tylera Grashama. Všetci z uvedených odmietli akékoľvek obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Policajný šéf Beck vydal dokonca aj takéto vyhlásenie: "Očakávame, že LAPD a ďalšie súdne útvary obdržia ešte viac nahlásených prípadov sexuálneho zločinu v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch. Vyzývame všetky obete sexuálneho obťažovania, aby sa nebáli vyjsť s pravdou von a nahlásili tieto zločiny." 

Obvinený Harvey Weinstein

Polícia v Los Angeles má otvorených 28 prípadov sexuálneho obťažovania. Najväčšia tohtoročná kauza v Hollywoode tak ešte bude mať dohru
Zdroj: Wikimedia Commons

Los Angeles Times ďalej pokračuje tým, že LAPD nemala nikdy predtým také veľké množstvo obvinení zo sexuálneho obťažovania, ktoré by zahrňovali verejne známe osobnosti, či by sa týkali incidentov spred niekoľkých desiatok rokov. Prípadom sa teda nebude zaoberať iba jednotka špeciálnych detektívov, ale aj ďalší unikátny policajný útvar, známy aj ako cold-case unit, teda jednotka odložených prípadov. Tá teda preverí všetky prípady, od Harveyho Weinsteina, cez herca Kevina Spaceyho, režiséra Bretta Ratnera, komika Louisa C.K. a množstvo iných známych osobností Hollywoodu. Iba čas ukáže, ako sa celá kauza napokon vyvinie, a či sa aspoň v jednom prípade skutočne usvedčí vinník. 

Možno by z toho mohla byť dobrá epizóda seriálu Odložený prípad. Detektívka Lily Rush by sa asi poriadne zapotila, čo poviete?

Polícia v Los Angeles má otvorených 28 prípadov sexuálneho obťažovania. Najväčšia tohtoročná kauza v Hollywoode tak ešte bude mať dohru
Zdroj: CBS Productions
Domov
Zdieľať
Diskusia