Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2017, 12:03
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Lákavá disneyovka The Nutcracker and the Four Realms s Morganom Freemanom a Keirou Knightley sa predstavuje prvými obrázkami

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nová adaptácia známej rozprávky o Luskáčikovi láka na vizuálne kvalitný zážitok.

Vo Walt Disney Pictures pripravujú ďalšiu adaptáciu klasickej rozprávky. The Nutcracker and the Four Realms nám rozpovie známy príbeh o Luskáčikovi. Tento príbeh najviac spopularizoval P. I. Čajkovskij svojím baletom z 19. storočia, dej však vychádza z poviedky Luskáčik a Myší kráľ od E. T. A. Hoffmanna z roku 1816 (niekoľkokrát vyšla aj v slovenčine a češtine). V poviedke sme mohli sledovať, ako bábiky na Štedrý deň prišli k životu a po boku dôstojného Luskáčika bojovali proti armádam zlých myší.

V najnovšej adaptácii bude hlavnou hrdinkou Clara (Mackenzie Foy). Tá bude prenesená do magického sveta, kde musí nájsť magický kľúč, aby dokázala otvoriť špeciálny darček od svojho krstného otca (Morgan Freeman). Pri svojej ceste bude musieť prejsť štyrmi rôznymi kráľovstvami: Krajinou snehových vločiek, Krajinou kvetov, Krajinou sladkostí aj zakázaným a tajomným Štvrtým kráľovstvom.

Snímku režíruje Lasse Hallström (Pravidlá muštárne), scenár napísali Ashleigh Powell, Mark Gordon a Larry J. Franco. Z ďalších hercov uvidíme aj Keiru Knightley, Helen Mirren, Matthewa MacFadyena či Ellie Bamber. Disney síce Luskáčika v minulosti v animovanej podobe nenatočil, ale segment zo spomínaného baletu sme mohli vidieť v slávnej snímke Fantasia z roku 1940. The Nutcracker and the Four Realms by mal do amerických kín doraziť 2. novembra (listopad) 2018. Vychutnajte si prvé obrázky.

Domov
Zdieľať
Diskusia