Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2017 o 9:22
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Súrodenci nájdu v dojemnej dráme svoju dedinu kompletne opustenú. Rozhodnú sa vydať na cestu, aby zistili, čo sa stalo s ich rodičmi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dráma Lost Birds sa citlivo vyrovnáva s tragickou kapitolou ľudských dejín - Arménskou genocídou.

Dej sa odohráva v arménskej dedine v roku 1915. Súrodenci Bedo a Maryam sa jedného dňa vrátia z lesa, kde sa hrali a objavia svoju dedinu kompletne pustú. Čo sa stalo ich rodičom a susedom? Brat a sestra sa vydávajú na neistú a riskantnú cestu, aby sa pokúsili nájsť svoju matku.

 

Snímka Lost Birds sa dotýka šialeného krviprelievania známeho ako Arménska genocída, paradoxne to však robí prostredníctvom detského filmu a na udalosti pozerá detskou optikou. Práve tento fakt by na celom projekte mohol pôsobiť originálne a emocionálne. Film zrežírovala dvojica Ela Alyamac a Aren Perdeci. V hlavných úlohách uvidíme neznáme tváre, ako Dila Uluca, Takuhi Bahar či Heros Agopyan. Snímka už prešla viacerými festivalmi, do širokej distribúcie by sa snáď mala dostať v najbližších týždňoch.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia