Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2017, 19:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér The Last Jedi reaguje na kritiku divákov. A čo by podľa neho na jeho mieste spravil legendárny "otec Star Wars" George Lucas?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Divácka odozva po premiére najnovšieho dielu Hviezdnych vojen je pomerne horkosladká.

Niet najmenších pochýb o tom, že najnovšia časť Star Wars s podtitulom The Last Jedi vyvolala neuveriteľne rozporuplné názory. Tie samozrejme zasiahli aj tvorcu ôsmej epizódy, Riana Johnsona, a preto sa rozhodol k rozhorčeným reakciám fanúšikov vyjadriť. Sám seba označuje za odvekého milovníka celej ságy a väčšinu svojho života sa nachádzal práve na strane nás, verných fanúšikov a divákov. Z tohto uhľa pohľadu teda jednoznačne chápe, že fanúšikovská základňa vie byť v dobrom slova zmysle veľmi vášnivou, no zároveň aj nadmerne kritickou. Neberie si to ale osobne, pretože rozumie, že ak niečo milujeme a máme určitú predstavu o tom, ako to má vyzerať, každá väčšia odchýlka nás vie častokrát rozhnevať. 

A čo by podľa jeho názoru spravil na Johnsonovom mieste samotný George Lucas? Doslovne prehlásil nasledujúce: „Lucas nikdy nenatočil niektorú časť Star Wars tým, že sedel na mieste a premýšľal, čo chcú fanúšikovia vidieť. A vedel som, že pokiaľ by som natáčal s myšlienkami na to, po čom diváci túžia, nefungovalo by to, pretože by ľudia na mňa aj tak kričali nas*r si, skazil si Star Wars. A tým by som vytvoril zlý film. A koniec koncov, to predsa nikto nechce. A dovoľte mi povedať, že 80-90% reakcií, ktoré som cez Twitter obdržal boli naozaj milé. Bolo v nich cítiť fanúšikovskú radosť. Pokiaľ hovorím o negatívnych reakciách, určite netvoria väčšinový obraz."

Režisér The Last Jedi reaguje na kritiku divákov. A čo by podľa neho na jeho mieste spravil legendárny "otec Star Wars" George Lucas?
Režisér The Last Jedi reaguje na kritiku divákov. A čo by podľa neho na jeho mieste spravil legendárny "otec Star Wars" George Lucas? Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia