Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2018, 17:05
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Seriálovú Hlavu 22 pod taktovkou Georgea Clooneyho prinesie streamovacia služba Hulu. Kedy uvidíme novú adaptáciu knihy od Josepha Hellera?

FILMY A SERIÁLY GEORGE CLOONEY
Uložiť Uložené

Je vám dobre známe satirické dielo o vojne od Josepha Hellera? Pripravte sa na seriál od Georgea Clooneyho.

Už v priebehu novembra minulého roka prišli prvé informácie o tom, že George Clooney (Ocean's Eleven) zadaptuje vojnový román od spisovateľa Josepha Hellera s názvom Hlava 22, pričom pôjde o seriálové spracovanie. Zatiaľ sme však zo sľubovanej šestice epizód nevideli nič. Len pred niekoľkými hodinami však streamovacia služba Hulu oficiálne oznámila, že seriál vznikne pod jej menom, čím si spoločnosť opäť rozšíri svoju knižnicu s originálnymi seriálmi.  

Na najnovšom spracovaní Hlavy 22 sa okrem Clooneyho podieľa aj Paramount TV a Anonymous Content (Revenant, Spotlight). Scenár si vezmú na starosti Luke Davis (Lion) a David Michod (War Machine), ktorí sú zároveň aj výkonnými producentmi projektu. Clooney stvárni zápornú postavu plukovníka Cathcarta, posadnutého kariérnym postupom na pozíciu generála, pričom si neustále navyšuje počet misií, aby svoj cieľ dosiahol.

Seriálovú Hlavu 22 pod taktovkou Georgea Clooneyho prinesie streamovacia služba Hulu. Kedy uvidíme novú adaptáciu knihy od Josepha Hellera?
Zdroj: Simon & Schuster

Šéf obsahu stanice Hulu Joela Stillerman sa vo vyhlásení na adresu seriálu vyjadril takto: „Hlava 22 je neobvyklý príbeh, ktorému sa úspešne podarilo obstáť skúšku časom, nie len ako literárne majstrovské dielo, ale aj ako príbeh neustále pretrvávajúci v rozhovoroch o politike a spoločnosti. Toto sú presne tie druhy príbehov, aké chceme prostredníctvom Hulu prinášať divákom. Zároveň sme neuveriteľne radi, že môžeme spolupracovať s Georgeom Clooneym, Paramount TV a týmto úžasným tímom kreatívnych ľudí. Opäť tak môžeme na obrazovky uviesť jednu z najznámejších kníh všetkých čias v takom štýle, aký ešte nikdy predtým nevideli."

Fanúšikovia literárnej predlohy od Josepha Hellera už mali možnosť vychutnať si okrem fenomenálnej knihy aj podarenú filmovú adaptáciu z roku 1970, kde sa predstavili herci, ako Alan Arkin, Martin Sheen, Jon Voight či dokonca Orson Welles. Dáte seriálu Hlava 22 s réžiou Gergea Clooneyho šancu, alebo máte radi skôr iný žáner?  Prípadne ste čítali pôvodný román? 

Seriálovú Hlavu 22 pod taktovkou Georgea Clooneyho prinesie streamovacia služba Hulu. Kedy uvidíme novú adaptáciu knihy od Josepha Hellera?
Zdroj: Paramount
Domov
Zdieľať
Diskusia