Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2018, 17:11
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Ktoré seriály na Netflixe hltali americkí diváci v roku 2018 najviac?

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovacia služba zverejnila zopár zaujímavých údajov.

Netflix je známy tým, že sa so svojimi štatistikami na internete príliš nechváli. Teda minimálne nie takým spôsobom, ako to robia iné firmy. Aj tie najmenšie oficiálne informácie teda môžeme považovať za mimoriadne zaujímavé.

Pár dní dozadu vydal streamovací gigant do obehu tlačovú správu, ktorá informuje o štatistikách zozbieraných od 1. januára (leden) do 28. novembra (listopad) tohto roka. Tie sa sústredia na zaujímavú kategóriu, ktorou je Netflix príznačný, teda tzv. binge-watching. 

Nasledujúci zoznam teda obsahuje seriály, pri ktorých diváci strávili najviac času behom jedného sedenia. Je ešte dôležité podotknúť, že štatistiky sú zozbierané iba od divákov zo Spojených štátov a zoznam nemá presné poradie.

  1. On My Block
  2. Making a Murderer: Part 2
  3. 13 Reasons Why: Season 2
  4. Last Chance U: INDY
  5. Bodyguard
  6. Fastest Car
  7. The Haunting of Hill House
  8. Anne with an E: Season 2
  9. Insatiable
  10. Orange Is the New Black: Season 6

Ako teda môžeš vidieť, v zozname sa ocitol napríklad chválený horor The Haunting of Hill House (naša recenzia tu), druhá séria drámy 13 Reasons Why, ktorá pobláznila internet  (recenzia tu), či druhá séria dokumentu Making a Murderer.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Spoločne tak napríklad so stálicou Orange is the New Black nejde o žiadne veľké prekvapenia. Zaujímavé je skôr to, že sa na zozname neocitol žiaden seriál s marvelovskými hrdinami či pecka Mindhunter od Davida Finchera. Predsa len však asi ide o seriál, ktorý diváci ťažko spracujú na jedno posedenie.

Okrem seriálov Netflix zverejnil tiež trojicu filmov, ku ktorým sa diváci najčastejšie vracali. Bola to romantická komédia The Kissing Booth, tínedžerská romantika To All the Boys I’ve Loved Before a biografická dráma o raperke Roxanne Shante, Roxanne Roxanne.

Tlačová správa ponúka taktiež aj celkom čudný zoznam hercov a herečiek, ktorým od januára najväčšmi vzrástol počet followerov na sociálnej sieti Instagram. Vcelku nepodstatné, ale pre niektorých čitateľov možno zaujímavé. Všetky údaje nájdeš v tomto odkaze.

Ešte raz upozorňujeme, že nejde o údaje o najvyšších počtoch sledovanosti, zoznam nemá presné poradie a Netflix pre potreby tabuľky využil iba svojich amerických divákov. Čo si myslíš ty? Ako by vyzerali výsledky binge-watchu v situácii, keby Netflix bral do úvahy divákov z celého sveta?

Domov
Zdieľať
Diskusia