Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2019, 1:29
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Universal zrušilo svoj prepojený filmový svet monštier už po Múmii. Neviditeľného muža natočí režisér Upgrade a začne sa odznova

Universal zrušilo svoj prepojený filmový svet monštier už po Múmii. Neviditeľného muža natočí režisér Upgrade a začne sa odznova
Zdroj: Universal
FILMY A SERIÁLY BARRY HILLBILLY ELEGY HONEY BOY
Uložiť Uložené

Prichádzame s ďalšou dávkou skvelých filmových aj seriálových noviniek a zaujímavostí k tvojej rannej káve.

Aj v dnešných Raňajkách s Filmkultom sme si pre teba pripravili najnovšie správy zo sveta filmu a seriálu, ktoré sa v poslednej dobe objavili. Poďme teda na to.

Hillbilly Elegy

Netflix vyhral súboj o práva na adaptáciu memoárov Hillbilly Elegy od amerického autora menom J. D. Vance. Natočí ju režisér Ron Howard (Rush, A Beautiful Mind). Knižný bestseller priniesol pohľad na kultúru v kríze očami človeka, ktorý na vlastnej koži zažil a prekonal chudobu či útrapy bielej robotníckej triedy v Spojených štátoch. Scenár dostala na starosti Vanessa Taylor (The Shape of Water) a natáčať by sa malo niekedy v priebehu tohto roku.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Disney/Lucasfilm

The Boy Who Harnessed the Wind

A opäť Netflix. Streamovací gigant tentokrát zverejnil ukážku zo svojej snímky The Boy Who Harnessed the Wind. Hlavným hrdinom je 13-ročný Kamkwamba, ktorý si nemôže dovoliť platiť účty, ale vďaka svojej šikovnosti nájde spôsob ako postaviť mlyn a zachrániť členov svojej africkej dediny pred hladomorom.

O scenár (podľa biografického románu od Williama Kamkwambu a Bryana Mealera) aj réžiu sa postaral herec Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange, Love Actually) a vo filme si okrem neho zahrá aj Aïssa Maïga, Lemogang Tsipa, Noma Dumezweni či Joseph Marcell. Premiéra na Netflixe je naplánovaná na 1. marca (březen) 2019.

Honey Boy

Biografická dráma Honey Boy, ku ktorej Shia LaBeouf (Transformers, Borg/McEnroe) napísal scenár a sám si v nej aj zahral, zožala po premiére na filmovom festivale Sundance standing ovation. Snímku natočila Alma Har’el (Bombay Beach) a jej príbeh vychádza zo Shiovho vlastného života, pričom herec stvárnil postavu inšpirovanú jeho otcom.

Universal zrušilo svoj prepojený filmový svet monštier už po Múmii. Neviditeľného muža natočí režisér Upgrade a začne sa odznova
Zdroj: Nordisk Film
 

2. séria Barryho má vonku prvý teaser

A Barry sa v ňom učí skĺbiť vraždenie so svojou novou vášňou – herectvom. Po prvej sérii ho čakajú ešte väčšie problémy a začne si uvedomovať, že žiť oba životy je takmer nemožné.

Universal zahadzuje Dark Universe a miesto neho natočí originálne hororové filmy

Štúdio Universal malo s Dark Universe veľké plány. Dokonca obsadilo Javiera Bardema ako Frankensteina (nie jeho monštrum) a Johnnyho Deppa ako Invisible Mana. Bohužiaľ, Cruisova Múmia škaredo prepadla a plány šli do pekla. 

Universal sa ale našťastie svojho nesmierne bohatého materiálu nevzdáva. Miesto prepojeného vesmíru však doručí hororovým fanúšikom presne to, po čom túžia. Originálne žánrové filmy bez zámeru upútať prepojenými filmami, blockbusterovým poňatím a prísnymi schémami. Štúdio najme talentovaných režisérov s vlastnými víziami a plne ich podporí. 

Prvým oznámeným je Leigh Whannell, režisér minuloročného Upgradu. Ten sa postará práve o Invisible Mana, no Universal už rokuje s mnohými ďalšími tvorcami. Pokojne ho teda v kinách môže predbehnúť úplne iný film. S pôvodne obsadenými hercami už asi rátať nemôžeme. Produkovať bude Jason Blum a jeho dnes už takmer legendárne hororové štúdio Blumhouse Production.

Universal zrušilo svoj prepojený filmový svet monštier už po Múmii. Neviditeľné muža natočí režisér Upgrade a začne sa odznova
Universal zrušilo svoj prepojený filmový svet monštier už po Múmii. Neviditeľné muža natočí režisér Upgrade a začne sa odznova
Domov
Zdieľať
Diskusia