Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 0:06
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Po Epizóde IX čaká filmový svet Star Wars pauza. Disney už ale plánuje projekty na 10 rokov dopredu

Po Epizóde IX čaká filmový svet Star Wars pauza. Disney už ale plánuje projekty na 10 rokov dopredu
Zdroj: Disney/Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Výkonný riaditeľ Disney Bob Iger a prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy prehovorili o budúcnosti Star Wars.

Keď spoločnosť Disney získala pod svoje krídla Lucasfilm, jej cieľom bolo poslať do kín každý rok jeden film zo sveta Star Wars. Ako ale v nedávnom rozhovore pre portál Bloomberg naznačil výkonný riaditeľ Bob Iger, tieto plány sa zmenia. Iger totiž prezradil, že Star Wars: The Rise of Skywalker bude na nejakú dobu poslednou snímkou z preďalekej galaxie.

Zatiaľ sme neoznámili žiadne konkrétne plány. Máme vo vývoji niekoľko filmov, no ešte sme ich neohlásili. Myslím si však, že si dáme prestávku, nakoľko sága Skywalkerovcov končí touto deviatou snímkou. Čakajú nás ďalšie Star Wars filmy, ale myslím, že teraz si dáme menšiu pauzu,“ dodal Iger.

Zdá sa však, že spomínaná prestávka nakoniec nebude až taká priepastná, ako by mohlo podľa Igerových vyjadrení znieť. Ako uviedla prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy, vedenie sa momentálne sústredí na ďalšiu ságu, pričom nehľadí iba novú trilógiu, ale na minimálne 10 rokov dopredu. Ubezpečila tak nervóznych fanúšikov, že filmy zo sveta Star Wars budú po The Rise of Skywalker určite pokračovať.

Star Wars
Star Wars Zdroj: Disney/Lucasfilm

Táto snímka je vyvrcholením ságy Skywalkerovcov, v žiadnom prípade ale nejde o koniec Star Wars. V súčasnej dobe často debatujem s Danom Weissom, Davidom Benioffom a Rianom Johnsonom o tom, ktorým smerom sa vydáme najbližšie. Rozprávali sme sa o rôznych možnostiach, a tie teraz uzatvárame,“ prezradila Kennedy.

Ako už nejakú dobu vieme, režisér Rian Johnson (Looper, Star Wars: The Last Jedi) chystá celkom novú Star Wars trilógiu, zatiaľ čo producenti a scenáristi Weiss s Benioffom (Game of Thrones) majú na starosti úplne inú ságu z tohto sveta. Okrem pripravovaných filmov sa však chystajú aj hrané seriály, a to The Mandalorian či zatiaľ nepomenovaný prequel Rogue One.

Tie budú štartovať na streamovacej službe Disney+, o ktorej projektoch sa dočítaš na tomto odkaze. O filmové a seriálové Star Wars projekty tak rozhodne nebude núdza. Ostáva nám už iba dúfať, že budú po kvalitatívnej stránke na vysokej úrovni a všetky do jedného si ich užijeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia